Subiect: zilele creatiei
View Single Post
Vechi 18.12.2012, 10:46:21
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
cooooorect!
mulți din părinții români au spus la fel. dacă nu mă înșel și pr. Cleopa.
citeam, chiar la un autor ateu, care spunea ceva gen:
nu îi înțeleg pe unii creștini (se referea la cei ce cred că Pământul este plat, Universul foarte mic, iar stelele ca niște beculețe într-un vraf de Crăciun). în loc să-și adapteze discursul și să spună: iată cât de măreț este Dumnezeu, ei preferă să-L vadă că pe un zeu micuț, incapabil să creeze ceva atât de măreț cum este Universul.

asta e valabil și pentru cei ce spun că zilele creației au durat mai mult decât scrie.
era Carl Sagan.

How is it that hardly any major religion has looked at science and concluded, "This is better than we thought! The Universe is much bigger than our prophets said, grander, more subtle, more elegant. God must be even greater than we dreamed"? Instead they say, "No, no, no! My god is a little god, and I want him to stay that way."

Sagan, ateu sau nu, a fost un om intelept. Avea un pic cam mult scientism in el pt gustul meu, a fost ateu, dar era sincer, si avea intentii bune.