Subiect: zilele creatiei
View Single Post
Vechi 18.12.2012, 14:04:27
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
sigur "v-a sarit cu vederea"...

e clar ca e un principiu la care TOTI baptistii adera (desi chiar dumneavoastra ati spus ca e o practica vechi-testamentara), totusi nu este ceva obligatoriu (dar imi inchipui cum sunt priviti acei baptisti care nu dau zeciuiala, prin urmare vrand-nevrand, volens-nolens, toti dau).
Eu sunt baptist si nu dau zeciuiala. Deci TOTI ar cadea sub aspectul ca ar deveni "aproape toti". Dar din cate stiu nici fratele nu da zeciuala (ce e tot baptist). In fapt nu stiu practic nici un baptist roman. Nu stiu nici un baptist ce considera ca e o lege (precum eu inteleg ca e ceea ce cred adventistii).

Aceasta incurajare la zeciuala este la fel cu incurajarea de a manca vegetarian in timpul postului. Esti impotriva a da 10% din banii tai pentru Dumnezeu, sau mai exact, esti impotriva incurajarii sa dai 10% din banii tai pentru Dumnezeu?

Un motiv pentru care nu dau zeciuala, e ca o parte din bani si timp ce ii dau pentru Dumnezeu ii dau in alte miscari ce le consider mai practice in anumite probleme concrete (Crucea Rosie, Oxfam, charity:water).

In continuare, a supra-dimensiona cazul, nu este aratat de sursele dumneavoastra, imi puteti da o sursa in care Baptistii dau zeciuala? Sunt pozitii care eu ca baptist nu le sustin, dar sunt mai degraba in lumea baptista, de genul sa ai cat mai multi copii.

A spune ca urmatoarea poza este chip cioplit si ca e in lumea ortodoxa, ar face toata ortodoxia idolatra?

Chiar optiunea de a fi incurajat in a face o practica ce nu e neaparat buna (dpdv ortodox al secolului XXI) garanteaza atacul altei credinte, tu ce crezi?
Reply With Quote