Subiect: zilele creatiei
View Single Post
Vechi 18.12.2012, 23:02:52
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Daca imi amintesc cred ca ti-am raspuns la intrebarea asta si pe alt topic. Sfantul Efrem Sirul ne spune despre acest lucru, exista si explicatii de ce au fost sase zile si nu o secunda, in citatul al doilea, al Sfantului Ioan Gura de Aur.
Deci Sfantul Efrem Sirul:
"Nimenea să nu creadă că zidirea cea de Șase Zile este o alegorie; tot așa, nu este îngăduit a zice că ceea ce pare, potrivit celor istorisite, a fi fost zidit în șase zile, a fost zidit într-o singură clipă și, de asemenea, că unele nume înfățișate în acea istorisire fie nu înseamnă nimic, fie înseamnă altceva."

Si explicatia data de Sf. Ioan Gura de Aur:
"Nu putea oare dreapta Lui cea atotputernică și nesfârșita Lui înțelepciune să aducă la ființare pe toate și într-o singură zi ? Dar ce spun eu o singura zi, putea sa le aducă într-o clipită ! Dar pentru ca Dumnezeu n-a adus la ființare pentru trebuința Lui nimic din cele ce sunt - căci El n-are nevoie de nimic, fiind desăvârșit, ci a făcut totul din pricina iubirii Sale de oameni și a bunătății Lui - pentru aceea le creează treptat, iar prin gura fericitului prooroc ne învață lămurit despre cele ce s-au făcut, pentru ca, știindu-le bine, să nu cădem în greșalele celor ce judecă mânați de gânduri omenești. [...] Dar pentru ce, dacă omul este mai de preț decât toate, a fost făcut pe urmă ? Pentru o pricină foarte dreaptă. După cum atunci când are să vina un împărat într-un oraș este nevoie să meargă înainte însoțitorii și toți ceilalți, ca să pregătească palatul împărătesc, și apoi intra împăratul în palat, în același chip și acum. Vrând Dumnezeu să-l pună pe om peste toate cele de pe pământ ca împărat și stăpânitor, i-a zidit mai întâi aceasta locuință frumoasă, lumea; și numai după ce a fost gata totul l-a adus pe om ca să o stăpânească."
si de unde stim ca atunci o zi avea 24 de ore? Daca in primele zile soarele nu era creeat cum putem spune atunci ca o zi avea 24 de ore? Daca atunci o zi avea un miliard de ore?
Reply With Quote