Legea Vechiului Testament specifica faptul ca nu trebuiesc mancate animalele si pasarile necurate, aici vad ca suntem de accord. Sa presupunem ca Iisus prin venirea Sa a incheiat functionalitatea legii Vechiului Testament si a facut o lege noua. De ce nu este mentionata si in Biblie aceasta noua lege, cum este cea veche. Prin jertfa lui Iisus pe cruce cred ca s-au eliminat ritualurile de jertfe de la templu pt ca ele semnificau chiar simbolurile jertei Fiului Lui Dumnezeu dar nu cred ca Dumnezeu ne-a trimis mesaj prin Fiul Sau ca o data cu venirea Lui pe pamant nu mai este necesar sa nu mancam animalele necurate ci din acel moment vom avea voie. De fapt putem manca ce vrem noi ca nu ne obliga nimeni dar ma refer la faptul ca facem un pacat in fata lui Dumnezeu. Nu aveti in minte doar carnea de porc, m-am saturat sa vad controversa intre biserici la acest capitol ramane numai la acest tip de aliment, din nefericirea mea vad in jurul meu (locuiesc in Italia) ca majoritatea oamenilor mananca zilnic tot felul de carcatite si de scoici, melci, raci si animale marine de tot felul cu un gust si un miros care personal nu pot sa-l suport, sau carnea de cal sau iepure, caine si altele dar nu vreau sa repet ce am spus mai sus. Aceste animale sunt curate? Incerc sa ma tin strict la subiect sa nu dezabtem alte teme.
|