View Single Post
Vechi 20.12.2012, 14:52:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Desi cred ca nu intelegeti mutatiile, voi cauta sa explic o sectiune ce cred ca implica afirmatia dumneavoastra: "oamenii au alt numar de cromozomi decat maimutele, si ar trebui sa moara".
Daca aceasta este implicatia la care va referiti, inainte de toate ceea ce ziceti poate nu este adevarata afirmatia ca a adauga un nou cromozom duce la moartea individului. Sindromul Down arata ca fiintele umane pot supravietui desi au un extra-cromozom. Pe de alta parte arata ca acesti indivizi foarte probabil vor fi puternic afectati si nu vor avea copii dupa.
Dar alt lucru ce trebuie sa il intelegeti este ca genele sunt ceea ce conteaza nu numarul de cromozomi.
Mi-ati scris de mai multe ori ca nu inteleg ce e mutatia, dar de fapt e invers, eu am fost diplomat si nu v-am spus ca nu intelegeti. Pentru ca nici nu ma intereseaza daca le stiti sau nu eu va explic ce e adevarat, cautati dvs. daca vreti dupa aceea daca am spsu corect.
In orice articol despre mutatii o sa intalniti clasificarea data de mine. Mutatii ale genelor sunt frecvente, din cate stiu chiar si diferenta intre rase se bazeaza pe o mutatie a unor gene (culoarea pielii, forma ochilor, buzelor, etc.) De aceea pot exista incrucisari ale raselor. Dar numai mutatiile profunde, care afecteaza genomul, duc la transformarea speciei. Noi despre aceela vorbim, pentru ca mutatii ale genelor nu duc la transformarea speciilor in altele. Dupa ce s-a observat, la inceput, ca mutatii mari, genomice, nu duc la nimic decat la moartea individului, evolutionismul a spus ca transformarea se produce din mutatii mici, cumulate, care ar duce in timp la o mutatie genomica. Dar de aceea spunema de limita, ca ori e o mutatie mare, ori e formata din multe mutatii ale genelor tot aceeasi limita e, peste care nu se poate trece. Asadar, deocamdata, transformarea la speciile de animale nu e posibila.
Reply With Quote