Subiect: Focul iadului
View Single Post
Vechi 20.12.2012, 18:23:41
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Sunt casatorit in anul acesta, civil. Religios nu am facut-o. Intre timp pusesem hartia in BO din Minsk, dar nu fusese acceptata in momentul in care am pus articolul despre post. Va clarifica intrebarile legate de cearta? Oare e cumva ca iar sunt narcisist ca spun ce s-a intamplat?
OK. M-am lamurit. Am crezut ca ai mintit cand ai deschis un topic legat de casatorie si erai nedumerit in ceea ce priveste cununia religioasa, ca mai apoi sa spui ca, de fapt, "sotia ta" este din Minsk. Era o confuzie intre 2 afirmatii ale tale si atunci te-am banuit ca ai mintit. Am gresit, imi cer iertare.

Legat de cearta si de minciuna, unde am mintit? Si unde am gresit (ca nu stiu in nici o instanta sa fi mintit), nu am acceptat corectia? (vedeti ca am fost corectat, si am raspuns la corectii fara invitatii, in comparatie cu alti frati ai "bisericii adevarate")

Citat:
Legat de "mai spaniolu' " ati citit regulile forumului domnule Iluminatu? Ati spus sectant in sus si in jos, dar nu aveti referinta. Ati fost intrebat, impreuna cu utilizatorul DragosP, de ce ramurile din ortodoxie nu-s ele insele secte, si nu ati raspuns. De ce folositi un cuvant diferit in functie de conext: unii sunt "sectanti" si altii "nu-s in comuniune".
Am crezut ca-ti fac un compliment cand ti-am zis "mai, spaniolu'". Iti place atat de mult sa-ti renegi originile romanesti si ai ajuns sa idolatrizezi Spania incat am crezut ca-ti place sa ti se spuna "spaniolu'". Mie in copilarie mi se spunea "americanu'" si ma simteam atat de bine!
Se numesc sectari cei care s-au indepartat de tot de Biserica si au renuntat de tot la Sfintele Taine, au renuntat la instrumentele mantuirii.
Mai mult, astfel de indivizi nu numai ca au iesit din Biserica, dar prin limbile lor obraznice murdaresc pe ceilalti - nu numai pe ortodocsi, ci si ei intre ei se ponegresc. Macar de-ar sta in banca lor cuminti si si-ar lucra mantuirea in tacere, dar in nesimtirea lor calca totul in picioare. Te regasesti si tu printre ei? Din postarile tale asa se vede.
Dar voi nu realizati ca voua insiva va faceti, in primul rand rau: va inraiti tot mai mult, va judecati aproapele, va distrugeti familiile. Era si un verset biblic: imparatia demonilor se distruge prin ea insasi.
Daca tot iti place istoria uita-te putin in spate la Luther, reprezentantul pe Pamant al sefului ereziilor si vei vedea ca de la el incoace toata lumea protestanta si neoprotestanta nu este altceva decat faramitare in mii de secte, faramitare ce aduce ura pe Pamant.
Crezi ca ereticii se vor mantui? Uita-te la tine: tot ce ai spus "bine" despre Romania a fost ca a avut noroc ca nu a fost bombardata in cel de-al 2-lea razboi mondial. Asta e tot ce stii bine despre Romania?
Nu o lua in nume de rau, dar ipoteza ca sectarismul prosteste oamenii si ii subculturalizeaza este tot mai plauzibila!!!

Citat:
Personal, cred ca probabil imi doresc sa "traiti" ceea ce spuneti si cand vine un razboi intre Rusia si Romania sa doriti sa muriti, daca asta va face fericit. Daca ortodoxia lor si a dumneavoastra va face fericiti sa va omorati unii cu altii, mergeti inainte! Nu de alta, ca "nu sunteti in comuniune" cu acesti ortodocsi.
A dori sa mori pentru aproapele este Dumnezeiesc. Eu unul nu imi doresc razboi, dar istoria romanilor arata ca am avut multe probleme cu rusii - mai precis cu tendintele lor expansioniste, si nu cu poporul rus ci cu conducatorii lor "ambitiosi" - si nu este exclus sa avem probleme cu ei in viitor.
Bucuros voi merge la razboi sa-mi apar familia si cei 2 copilasi, ca rusii cand invadeaza e prapad.
Dar din postarea ta reiese clar ca tu vei fugi si nu vei lupta, nu-i asa? Spune atunci, mai ai dreptul moral sa te numesti roman? Atunci de ce nu taci din gura si scuipi cu sange peste Romania si peste Biserica Ortodoxa? Asa te invata la adunatura ta de rugaciune? Rusinica!!!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 20.12.2012 at 18:26:15.