Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Plus ca vin de Vineri,cand suntem inca in post...
|
Ar fi "frumos' dar nu stiu exact ce spune eticheta, ca cei care vin in casa ta sa se conformeze regulilor. Daca gazdele sunt in post, atunci se maninca de post si nu se face mare destrabalare. Doar nu vin la hotel, sa le faci toate poftele....
Partea proasta e ca atunci cand nu faci parte dintr-o familie cu adevarat crestina, pentru care Craciunul nu e decat o zi in care se mananca sarmale si nu se merge la serviciu, nu mai e nici o placere, totulse transforma intr-o corvoada, cu mormane de vase de spalat, alergatura dupa cumparaturi, aglomeratie, carat, bani cheltuiti, plus nervi si certuri si neintelegeri in privinta meniului, cheltuilelilor, vizitelor, cadourilor.
Iarasi nimeni nu intelege de ce sarmalele, friptura si carnatii trebuie mancati neaparat pe 25 si de ce nu pot fi consumate de cadn se achizitioneaza sau se prepara. De ce se tine post si nu se maninca carne inainte de acea data? Cu alte cuvinte ce ne intereseaza pe noi ca Cristos s-a nascut in ziua aia si nu cu o spatamana mai devreme, oricum asta s-a intamplat acu' 2000 de ani; si de Pasti la fel, ce ne intereseaza ca a patimit si s-a ingropat? Nici macar nu e neam cu noi, si daca ar fi, ce folos, oricum e mort... Pana la urma toate ritualurile astea crestine - nunta, botezul, mormantarea - nu sunt decat niste corvoade inutile si consumatoare de bani, timp, si energie, doar asa ca sa nu rada lumea de noi, in cel mai rau caz... asta cui ii mai pasa.
Si inafara de asta colac peste pupaza tot eu au fost aia mustrata pt ca am propus sa mancam de post pana marti, mi s-a zis ce e pacat mai mare sa maninci carne sau sa te certi cu noi??? Si bomboana de pe coliva ca daca oricum nu am voie sa ma imparatasesc, ce rost are sa mai tin post??? pai acuma hai sa le fac pe toate daca tot sunt pacatoasa, nu? Ce rost are sa-ti mai fiu fidela? De ce sa nu-ti fur bani din portofel cadn vreau ceva si tu nu vrei sa-mi iei? Dece sa nu ma intalnesc si cu alti barbati? Si ce alte pacate as mai putea sa fac, ca n-am atata imaginatie? Sa beau, sa fumez, sa iau droguri?
Si nu ma trimiteti asasa la mama ca si acolo sunt exact aceleasi discutii.... Eu nu inteleg de ce in conditiile astea s-au chinuit sa ma mai boteze si mai ales de ce cand eram mica ma trimiteau la biserica sa ma impartasesc... chiar nu inteleg...mai bine era poate daca nu as fi stiut nimic de toate astea. Chiar nu inteleg de ce m-am straduit cat am putut pe perioada postului astuia sa ma infrinez, daca trebuie sa ma spurc tocmai acum ca tiganul la mal. Daca nu ma oprea nimeni, poate reuseam macar sa primesc o gura de aghiazma mare in ziua de Craciun...
Si inca ceva : oare cei care incearca prin diverse metode , sa te determine sa renunti la post si la pocainta, sa te opreasca de la sfanta imparatasanie, nu-si fac oare un mare pacat? sau ei sunt iertati fiinca nu stiu ce fac, sunt niste simple "unelte" prin care lucreaza necuratul asupra noastra???