View Single Post
Vechi 20.12.2012, 21:01:59
dumitrucelmare2000 dumitrucelmare2000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
O întrebare, cred eu, legitimă, plecând de la câteva dogme ale religiei creștine și de la o situație ipotetică, dar cu mare grad de probabilitate:

X ajunge în Rai, se mântuiește. Aceasta presupune fericirea veșnică.

X a avut familie, prieteni, cunoștiințe. Ca atare (și cu atât mai mult cu cât s-a mântuit, deci a fost bun creștin), X i-a iubit pe toți acești oameni - cu dragoste de fiu, de soț, de părinte, sau de prieten.

O parte (chiar și numai unul) din membrii familiei lui X nu se mântuiește - deci ajunge în Iad, la pedeapsa veșnică.

Întrebarea: Cum poate X să fie veșnic fericit în Rai, dacă o persoană pe care a iubit-o (tată, frate, fiu, fiică) se chinuie pentru întreaga veșnicie în Iad ?

Nota bene, ipoteza mea se referă la situația de după Judecata de obște, atunci când, conform învățăturii ortodoxe, nu mai este posibilă nicio schimbare în situația de fapt - cine e damnat, rămâne damnat.

Rugăminte - vă rog să tratați întrebarea mea cu seriozitate. Este o problemă care mă macină la modul real și serios.
Multi Sfinti au gustat din infinitata bunatate a lui Dumnezeu chiar aici pe pamant, un exemplu fiind Sfantul Serafim de Sarov, Sf. Isaac Sirul si multi altii si noi consideram ca au fost si fericiti. Cum au putut gusta ei fericirea stiind ca anumite rude ale lor sau poate chiar frati se chinuiesc in pacat?
Asemenea fercire vor avea si cei ce se mantuiesc dar atunci va fi de mii de ori mai mare.
Reply With Quote