Subiect: Focul iadului
View Single Post
Vechi 20.12.2012, 22:33:07
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Uita-te la tine: tot ce ai spus "bine" despre Romania a fost ca a avut noroc ca nu a fost bombardata in cel de-al 2-lea razboi mondial. Asta e tot ce stii bine despre Romania?
(...)
Dar din postarea ta reiese clar ca tu vei fugi si nu vei lupta, nu-i asa? Spune atunci, mai ai dreptul moral sa te numesti roman? Atunci de ce nu taci din gura si scuipi cu sange peste Romania si peste Biserica Ortodoxa? Asa te invata la adunatura ta de rugaciune? Rusinica!!!
Nu, invatatura BB este similara cu cea a BO legata de a merge in razboi. Din cate stiu doar Martorii lui Iehova si adventistii (ce nu-i frecventez) au pozitii pacifiste.

Pozitia mea este legata de invatatura ce este foarte directa de ce zice Scriptura, sau cel putin nu am gasit versetele (sau alta invatatura de care sa stiu, inainte de secolul IV cu Sf. Augustin) ce arata ca sunt crestini pot fi si beligeranti. Iti recomand acest documentar: http://www.youtube.com/watch?v=oM6Po862pGA (la final chiar lauda o actiune pacifista a BO Bulgare daca imi amintesc bine) pentru a sti pozitia mea.

Nu are de ce sa imi fie rusine sa vad ca a ucine cineva (sub orice justificare) este gresit. Evreii vorbesc evreeste dupa peste 2000 de ani neavand efectiv independenta. A fi roman nu este neaparat legat dupa mine pentru a muri pentru tara, dar a fi crestin este de a oferi tot ce este mai bun din mine. Si una dintre preconditii, e da, sa fiu in viata. Si daca singura solutie e sa fug, nu-mi fac probleme de "rusinica". Tatal lui Iisus a facut asta, si a fugit intr-o alta tara pagana. Nu-i asa?

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
(...)
Daca tot iti place istoria uita-te putin in spate la Luther, reprezentantul pe Pamant al sefului ereziilor si vei vedea ca de la el incoace toata lumea protestanta si neoprotestanta nu este altceva decat faramitare in mii de secte, faramitare ce aduce ura pe Pamant.
Crezi ca ereticii se vor mantui? Nu o lua in nume de rau, dar ipoteza ca sectarismul prosteste oamenii si ii subculturalizeaza este tot mai plauzibila!!!
Pozitia protestanta este variata, iar se pare ca istoria ortodoxa eu unul nu o vad mai luminoasa, ca o mini-recapitulare: o ruptura destul de mare la fiecare 300-600 de ani. Cred ca ereticii se vor mantui? Presupunand ca asta implica ortodocsii din punctul meu de vedere... da, cu siguranta. Este cel putin un pasaj explicit ce este de Iisus ce confirma asta (Matei 25:31–46).

Si mai am inca un motiv pentru care cred asta, anume ca mi-am cautat pozitia cu onestitate, si am gasit (cel putin cu dovezile aratate) ca nu pot fi ortodox acum. Daca as avea sa aleg, presupunand ca as vrea sa fiu intr-o biserica istorica, traditionala, am mai multe argumente pentru BO Siriana, deoarece ei respecta doctrinele in armeana, exact ca si limba ce o vorbea Iisus. Si este foarte usor de vazut de ce ei nu au avut atatea influente "istorice" cu paganatate. De exemplu acest articol spune despre: http://www.crestinortodox.ro/datini-...ica-68773.html - "Noapte Strigoilor", si multe multe "sarbatori" ce cel putin se stiu azi ca au origine pagana.

Daca as merge dupa numere si valori morale probabil as merge cu cea catolica, cel putin si-a cerut iertare pentru greselile facute, ce pentru mine este practic de neauzit in lumea ortodoxa. Nu numai in comunicate de presa precum aici: http://blogs.reuters.com/faithworld/...-sexual-abuse/ dar si fata de alte confesiuni si agnostici (precum ecumenisti ca si Bartolomeu): http://life.nationalpost.com/2011/10...rce-by-church/ Iar acest papa, nu e singurul ce o face, a facut-o si cel de dinainte. Deci mi se pare ca cel putin la nivel de onestitate, as merge mai la sigur

Ultima nota: toate aceste lucruri zic despre ortodoxie la nivel public si poate si la nivel privat. Sunt convins ca sunt o multime de orotodocsi formidabili (inclusiv sotia mea, dar nu numai) si onestitatea lor cred ca va valora inaintea lui Dumnezeu!