Citat:
Īn prealabil postat de ioanna
Azi nu mai sunt circumstantele din 40, atat noi cat si Ungaria facem parte dintr-o alianta militara, insa Eliza vorbea la viitor, nu la timpul trecut, deci regatenii n-au cum sa piarda Ardealul daca noi, ardelenii, nu ne dorim in majoritatea noastra independenta, nici macar autonomia teritoriala. Daca noi ne-am dori, probabil s-ar organiza un referendum cum vor sa faca in Catalunia si atunci situatia s-ar putea schimba.
|
Sunt multi ardeleni, inclusiv batranul meu, care "s-au saturat de Romania". Ii inteleg foarte bine, surprinzator de bine pentru un bucurestean nativ. :) :P Romania este, cred, pe planeta, la locul 1 cu "felicitari" la proasta/corupta/cleptomana administratie si dispretul fata de cetatean, mai ales in Sud. Insa problema e ca oamenii, cand au o idee sau initiativa politica de acest gen, nu isi dau seama ca de fapt mass-media este cea care le-a indus-o, incepand un proces oarecum autocatalitic. Cu alte cuvine, e bine sa fim atenti ce ne dorim, pentru ca avem sub nas exemplul iugoslav.