View Single Post
Vechi 21.12.2012, 20:05:31
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Comparatia dintre Parintele Arsenie Boca (fenomenul Prislop) si fenomenul Maglavit mi se pare o aberatie totala...

La Maglavit in toamna lui 1938, deja totul era in parasire
Nu poti sa compari fenomenul de la Maglavit - care a fost frecventat de oameni mai mult din curiozitate si nu a durat nici macar pana la moartea lui Petrache Lupu ci s-a stins imediat ce au intrat securistii pe linie - cu fenomenul Prislop, si faptul ca parintele Arsenie Boca aduce oameni atei la credinta chiar si dupa moarte sa, sunt atatea cazuri..

Numarul celor care il pretuiesc pe parintele Arsenie a crescut continuu timp de 23 de ani de la moartea sa, in fiecare an pe data pomenirii parintelui Arsenie la Prislop se aduna tot mai multa lume...

Ce-i face pe toti acesti oameni sa vina de la sute de kilometri la mormantul parintelui Arsenie Boca...??

Roadele unui om se adeveresc mai cu seama dupa moartea sa.
Dupa cum spune Mantuitorul ca "dupa roadele lor ii veti cunoaste"

Daca aceasta lucrare nu ar fi fost de la Dumnezeu s-ar fi stins de mult pana acum, dar inca este lucratoare chiar si dupa doua decenii...

Cum se spune si in Sf. Scriptura cand a luat cuvantul Gamaliel vorbind despre Sfintii Apostoli si lucrarea lor de propovaduire si increstinare, acesta a zis: "daca lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici, dar daca este de la Dumnezeu nu o veti putea nimici" (Fapte 5:33-39)

Eu personal n-am auzit de nici un eretic care sa-ti cunoasca gandurile sau care dupa ce moare sa-i intoarca pe potrivnicii lui Dumnezeu la crestinism...
Puteti citi despre cazul parintelui Ciprian Negreanu..

A fi sfant nu inseamna sa fii infailibil, in imparatia lui Dumnezeu sunt sfinti si mai mici si mai mari fiecare dupa masura duhovniceasca la care a putut sa ajunga...
Acolo, in Imparatia lui Dumnezeu, sunt multe locasuri, dupa cum spune si Mantuitorul Hristos in Evanghelie...

Last edited by tot-Laurentiu; 21.12.2012 at 20:20:51.