View Single Post
Vechi 22.12.2012, 22:34:24
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Bunica mea nu a stiut de muzica bizantina sau corala. Si eu o consider sfanta prin felul in care a trait. Ce vreau sa spun e ca muzica trebuie sa duca la o inima pentru Dumnezeu. Din pacate, noi uitam de multe ori de inima si cautam sa ne bucuram doar auzul, ramanand la o inima incremenita. Sunt de parere ca de mergem la biserica cu dorinta de a ne uni cu Hristos, va face Domnul posibila unirea cu El atat prin muzica corala, cat si prin cea bizantina.
Și Grigorie de Nyssa a fost sfânt dar totuși a susținut teme origeniste.

„de mergem la biserica cu dorinta de a ne uni cu Hristos, va face Domnul posibila unirea cu El atat prin muzica corala, cat si prin cea bizantina”

personal, cred că ai dreptate; fiindcă Dumnezeu a lucrat minuni prin așa zise „icoane” care de fapt sunt tablouri religioase născute din gândirea eretică a Apusului...gândire care e urâciune în fața Domnului...dar pentru inima sinceră a celor care se închinau Domnul Și-a arătat mila.
Totuși asta nu înseamnă că este același lucru a ne închina la sfintele icoane cu a ne închina la blasfemii vizuale precum cea din linkul de mai jos.
http://www.confraternitasangiuliano....O/Scan0001.jpg

Last edited by VladCat; 22.12.2012 at 22:40:47.
Reply With Quote