Citat:
În prealabil postat de AlinB
Sau poate vrei sa negi ca budhismul sustine reincarnarea?
|
Din cate imi dau seama, dl Florin Oltean citeaza surse hinduiste. Budismul nu reprezinta decat o degenerare a hinduismului.
Si nu, hinduismul original nu sustinea reincarnarea. Nu in sensul in care cred cei mai multi astazi. Potrivit hinduismului, oamenii au vieti succesive, dar in lumi succesive. Oamenii nu mor oameni si renasc boi. Nu in lumea actuala, ci eventual in cea urmatoare, lumile succedandu-se precum respiratiile lui Atman Brahman. Nu e deloc acelasi lucru cu ideile ridicole in care cred unii, ca pisica moarta in 2012 se naste pasare in 2013.
Cum s-a ajuns la aiureala cu reincarnarea de azi ? Prin degenerare, fenomen care afecteaza toate religiile nesustinute de Spiritul Sfant.
Spre exemplu, am citit frecvent enormitatea ca "religiile au evoluat spre monoteism". Nimic mai fals. Exact inversul este adevarat. Toate religiile, fara nicio exceptie, au fost la inceput monoteiste, apoi esuand in politeism. Si religia Poporului Ales ar fi avut fix aceeasi soarta, daca Dumnezeu nu ar fi intervenit periodic, fiind silit uneori sa ia masuri dintre cele mai drastice.