Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Nu-i cazul să te julești la orgoliu din cauza apelativului "coniță"... înainte de Caragiale era o adresare foarte politicoasă și curtenitoare!
Din mila lui Dumnezeu suntem ținuți departe de o unitate monolitică de tip romano-catolic, altfel, la câte sminteli se agită prin lumea ortodoxă, ne-am trezi cu cine ce speculații tâmpite omologate dogmatic. Aparenta dezbinare este o iconomie a Duhului Sfânt pentru a nu altera adevărul întregului prin dominația abuzivă a uneia sau alteia dintre părți. În plus, ecleziologia ortodoxă nu este nici holistică (precum a catolicilor), nici individualist-atomizantă (precum a protestanților). Asta înseamnă că unitatea de bază, comunitatea locală, este deopotrivă întreg și parte întrucât, deși deține pleroma revelației (a cărei semn vizibil este euharistia, prezența sacramentală a lui Hristos) ea nu se poate rupe de organismul mai mare al comuniunii cu celelalte comunități locale (al cărui principiul unificator este episcopul), altfel ar muri asemenea unui organ extirpat dintr-un corp. Prin urmare, unitatea ortodocșilor depinde de coeziunea întru Hristos a comunității locale, amplificată de abilitatea episcopului de a iconomisi aceste coeziuni locale ca un întreg funcționând organic.
Ai răspuns singură la întrebare, printr-o interogație retorică.
Deci, întrucât adevărații creștini sunt....
Nu rezolvăm absolut nimic dacă ne văităm de o banală durere de cap, de parcă am făcut comoție cerebrală!
Mai degrabă prostia se confundă cu smerenia.
|
pai daca apelativul "conita" ar fi fost precedat de o formula politicoasa, as fi apreciat mult de tot, dar asa... ai aruncat apelativu' in ceva de gen "sezi mumos bubico".... zii si tu cat de curtenitor sa te vad :)
si la ce ton academic folosesti, inclin sa cred ca esti suficient de intelept, de nevinovat si fara de pacat pentru a nu-ti face griji de "problemele lumesti" si de banala durere de cap ce-ar reprezenta o nimica toata de inchinare la idoli - biometria - (lucru cu care cine-si mai bate capu sa-l dibuie prin hatisul de ispite si lupte cu idolii proprii ce intalneste omu care vrea a fi credincios zi de zi), evident aici m-as incadra eu pentru ca sunt foarte pacatoasa si stiu ce inseamna sa cazi, tu sunt convinsa ca esti ca si mantuit! mai are vreo importanta ca nu cel care zice Doamne, Doamne intra in Imparatie, sau care mai are timp sa se uite la roadele "pomului" care trambiteaza beneficiile cu care ne imbie Cezarul?
Cred ca ai mare dreptate cu prostia confundata cu smerenia

Dumnezeu sa aiba mila de sufletele noastre!