View Single Post
Vechi 24.12.2012, 01:11:20
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Iată că Sfântul Ipolit a avut dreptate. Principalul lucru acum este prin ce câștigă teren – prin renunțarea la crearea universului. Oare evoluția nu este o pregătire pentru venirea lui antihrist? Desigur că este o pregătire, evoluția teistă în special. Atunci când se afirmă că Dumnezeu a creat cu ajutorul răului, al morții – aceasta duce la antihrist.Afirmația că Hristos nu este singura cale spre Dumnezeu, acesta este calea spre antihrist.

Afirmația că există mântuire în afara Bisericii – aceasta este calea spre antihrist.

Afirmația că rostul nostru este aici, pe pământ, după cum spune Apostolul Pavel, atunci când se va spune că e pace și siguranță, atunci va veni dezastrul — iată, aceasta este calea spre antihrist. În ideologie este drumul spre antihrist nu în tehnologie.
Aceasta este într-adevăr o substituire diabolică — să înlocuiești cu dispozitivele tehnice problema reală a acordului.

Eu spun așa, că în sens spiritual mulți oameni au împărtășit deja ideile lui antihrist. Ideea că există un singur Dumnezeu, dar sunt multe căi – aceasta deja este o idee antihristă. Dar împotriva acestei idei nu scrie nimeni. Nu se luptă nimeni împotriva acestui lucru. Se luptă împotriva unor lucruri care au fost de mult timp depășite. (…)
Și indiciul aici este foarte simplu – rețineți, cu cât începe să se implice mai mult o persoană în lupta cu INN [CNP la noi] sau cu pașapoartele biometrice, cu atât ea devine mai iritabilă, agresivă, furioasă. Oare asta este de la Duhul Sfânt? Oare Duhul Sfânt este Dumnezeul confuziei? După cum a spus Apostolul Pavel, Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu al confuziei, ci al păcii. Iar eu nu am văzut încă nici măcar un om liniștit și pașnic care să fie implicat activ în lupta cu INN. Toți sunt isterici. A fost la noi, într-o mănăstire mare, un arhimandrit cu autoritate, nu voi menționa numele lui, pentru a nu-l dezonora, care se lupta activ cu INN, iar în consecință a înnebunit, în sensul propriu al cuvântului. El a început să alerge gol prin mănăstire, să strige absurdități, apoi a ajuns într-o casă de nebuni.

Aceasta este o confuzie spirituală care l-a vătămat pe om în totalitate. La noi oamenii au început să meargă în peșteri. Cunoașteți istoria din Penza?* Este rezultatul aceleiași ispite.Oare asta este de la Dumnezeu? Nu, este de la satana.Și este acest lucru de la satana tocmai pentru că diavolul vrea să păcălească oamenii. I-a păcălit în așa fel, încât ei au uitat de Hristos și își amintesc doar de diavol.

Ați vorbit despre părintele Paisie, iar eu mi-am amintit o poveste pe care o știu din surse directe, în anii ’80 au venit la starețul Paisie Aghioritul niște pelerini și au început să-l întrebe când va veni antihrist. Iar el i-a întrebat:
„Dar ce, voi îl așteptați așa de tare?”
- O altă întrebare despre viața duhovnicească. Ce este necesar pentru a rezista ispitelor contemporane, care este virtutea cea mai importantă?

- Părintele Daniel:Increderea în Dumnezeu este cea mai importantă. Dacă noi nu avem încredere în Dumnezeu, atunci rugăciunea noastră va deveni o regulă chinuitoare.Duhovnicul va deveni un psihanalist. Toate celelalte lucruri vor deveni neimportante. Trebuie să existe încrederea personală în Dumnezeu. Trebuie să ținem minte că suntem sub Dumnezeu și Dumnezeu este cu noi.

Dumnezeu ne ține într-adevăr în mâinile Lui. Și nimeni nu ne va despărți de El, după cum spune Apostolul Pavel: cine ne va despărți de dragostea lui Dumnezeu în Iisus Hristos?
Într-adevăr, dacă noi vom fi cu Dumnezeu, toți ceilalți „binefăcători” vor renunța. Rugăciunea va deveni comunicarea cu Dumnezeu, Care este cu noi. Ascultarea va deveni capacitatea de a auzi Cuvântul Lui cel Sfânt, de a-L auzi în zgomotul acestei lumi. Ascultarea de duhovnic va deveni capacitatea de a vedea în el o icoană vie a lui Hristos și privirea Domnului prin el. Duhovnicul este cel care duce spre Dumnezeu, și nu cel care stă și acordă el însuși smerenie. Același lucru este valabil și pentru smerenie. Dar o smerenie nu în sensul că eu sunt un om rău, prost, nu înțeleg nimic, ci capacitatea de a înțelege că fără Dumnezeu nu poți face nimic, iar cu Dumnezeu poți face foarte multe.Apropo, smerenia are o a doua parte -îndrăzneala -, atunci când o persoană își dă seama de talentele de care va răspunde mai târziu. Blândețea este legată în același timp cu curajul, pentru că blândețea fără Dumnezeu este lașitate, iar cu Dumnezeu aceasta este curaj. Și așa este în toate. De aceea trebuie să umblăm înaintea lui Dumnezeu, în toate zilele. Și în zilele moderne, și în cele antice – întotdeauna”.

(in: Martiriul unui apologet al ortodoxiei. Pr. Daniil Sâsoev. Iurii Maximov, Ed. Sophia, 2010)

+nota adminilor+o gramada de comentarii pe tema cipurilor aici:http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...l-sectar-de-l/

Iertare ptr. copy/paste, insa am mai postat link-uri in care se lamureste problema, dar au fost ignorate. Tipic. Si apoi, e destul de enervanta isteria asta. Voi aveti idee cat de usor va poate fi "spart" computerul cand sunteti concectati la net? Stiti ca vi se asculta telefoanele fixe si mobile, fiecare sms trimis este pastrat, trafic de organe s-a facut si inainte de cipuri si uite asa. Este adevarat ca potrivit consitutiei, numai celor care sunt suspecti de o crima li se ia amprentele. Acum, datorita falselor antentate din america, toata lumea poate fi un potential terorist. Dar sa nu disperam, sa fim calmi, sa rabdam, sa cerem liminare de la Domnul si sa mergem inainte. Cata dezbinare exista in sanul BOR. Voi nu vedeti ca tradarea vine din interior si nu din afara? Nici prea domoli si sa ingitim orice galusca nu e bine, dar nici sa credem toate ideile si sa vedem numai diavoli si capcane peste tot.
Multumesc pentru linkuri Laura!! cu mare durere am vazut si eu ca ai dreptate cu dezbinarea! am vazut si eu fotografii si articole denigratoare la adresa Partiarhului! si lucruri de neinchipuit descrise despre Catedrala in constructie.....este extrem de grav ce se intampla!!
Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne lumineze!