Citat:
În prealabil postat de ciresica
Draga eleve, poate ca nu ai inteles bine ce spunea preotul. Eu cred ca preotul a vorbit la modul figurat. El vrut sa spuna ca ceea ce ii poate desparti pe doi soti este adulterul unuia din ei. Dar acesta nu poate fi si un motiv de ...divort. Du-te si citeste chiar tu in Sf. Evanghelie ce spune Iisus Hristos. El spune ca singurul motiv pentru care un barbat poate sa ”isi lase sotia” este adulterul. Dar, spune Iisus Hristos, ”nici atunci”. Adica, chiar daca femeia il inseala pe barbat, el nu ar trebui sa ”o lase”, adica sa se desparta de ea.
|
Frumos cuvantul tau, ciresico!
Adica adulterul este un motiv justificat de despartire, doar pentru cei de sub Legea "veche", nu insa si pentru un crestin:
14. Fiindca barbatul necredincios se sfinteste prin femeia credincioasa si femeia necredincioasa se sfinteste prin barbatul credincios. Fiindca altfel copiii vostri ar fi necurati; dar acum ei sunt sfinti. (1CO 7:14)
Crestinul este dator
sa ierte.
De aceea i s-a dat sa suporte adulterul(este incercat) fiindca inainte i s-a dat si puterea de a ierta; daca nu iarta inseamna ca nu e suficient de credincios si nu poate trece peste sine, nu se poate "rastigni" pe crucea pe care i-a spus Iisus s-o ia daca Il urmeaza pe El, adica daca este botezat in numele Lui,
daca se numeste pe sine crestin.
24. Atunci Iisus le-a zis ucenicilor Sai: "Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie. (MT 16:24)