Eu, de exemplu, nu cred sub nicio forma in aberatiile de genul acesta. Nu am fost niciodata tentata sa mi se ghiceasca, sa mi se prevada viitorul sau mai stiu eu ce prostii. Nu am crezut vreodata ca am fost blestemata si nici nu m-am gandit sa blestem vreodata pe cineva. Prin urmare nu stiu ce e mai bine in viata:
- Sa crezi si sa fii mereu obsedat de astfel de idei despre magie neagra? Sa lupti cu tentatia de a nu pica in pacatul magiei negre sau sa te feresti mereu de astfel de vrajitorii?
- Sau pur si simplu sa nu crezi in astfel de tampenii si sa duci o viata linistita?
Mi se pare mult mai buna a doua varianta deoarece cu ajutorul ei poti gasi explicatii mult mai logice si solutii mai performante pentru orice fel de problema. Decat sa stam sa ne plangem ca suntem blestemati, ca avem cununii legate sau tampenii de genul, mai bine ne vedem de treaba noastra si urmam cursul normal al vietii lasate de Dumnezeu.
p.s. Am cunoscut o fata careia i-a ghicit o vrajitoare ca va muri calcata de o masina. Crede atat de mult in prostia asta incat evita pe cat posibil sa treaca strazi. Pai asta e viata normala?
|