View Single Post
  #75  
Vechi 26.12.2012, 16:41:17
Laura19
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

De ce spuneti virginitate? Nu este forum laic. Termenul de virginitate se refera mai mult la a fi virgin fizic si psihologic, dar sufleteste ba. In ortodoxie folosim cuvantul: feciorie! De aceea spunem Fecioara Maria si nu Virgina Maria. Va rog sa incercati sa folositi vocabularul ortodox. :) Este mult mai clar la ce ne referim daca folosim libajul bisericesc.

Fecioria este o virtute, orice ar spune cineva. Fecioria este la mare cinste. Fecioria in sens pur ortodox, ci nu laic aka virginitate. App. Virgiliu Gheorghe, intr-o conferinta a spus ca sansele de a avea o casnicie fericita si implinita sunt de 80% ptr. o fata care are doar un singur barbat. Si cu cat nr. de parteneri creste, cu atat sansele de a putea rabda o casatorie scad. Foarte interesant. Din acest punct de vedere, femeile sunt mai afectate de relatiile intime decat barbatul.
***
Alta parere:
Doamnă Victoria Thorn, tendința tinerilor de astăzi este de a accepta o viață deschisă tuturor experiențelor, mai ales celor de tip sexual. Ce probleme ar putea apărea aici, din punct de vedere biologic, să spunem?

- Totul are o explicație, dacă pornim de la faptul că femeile suferă schimbări profunde în momentul relațiilor sexuale. Foarte multe lucruri se schimbă în organismul lor, la nivel biochimic. Organismul femeii are nevoie de șase luni ca să se adapteze la lichidul seminal al bărbatului. În acest timp, sistemul imunitar al femeii testează acest lichid și, în cele din urmă, îl recunoaște, se adaptează la el. Organismul nostru recunoaște acest fluid ca fiind cel al soțului nostru. Întâlnirile de-o noapte, relațiile sexuale întâmplătoare sunt, din punct de vedere fiziologic, imposibile pentru organismul nostru. Dacă sunt multe asemenea întâlniri de o noapte, organismul femeii nu duce până la capăt ceea ce trebuie să facă: procesul de recunoaștere. Astfel crește numărul bolilor imunologice. Nu știm dacă există vreo relație directă, dar o astfel de explicație îi pune pe gânduri pe specialiști. Realitatea este că fluidul seminal este foarte bioactiv. Există 30 de compuși diferiți aflați în lichidul seminal: zaharuri, zinc, mulți hormoni luteinizanți, hormoni foliculostimulanți, 13 tipuri de prostaglandine, dopamină etc. Toate aceste substanțe vor declanșa sistemul autoimun al femeii, care va fi în alertă, ca să nu contracteze diverși agenți patogeni etc. Noi, femeile, absorbim tot acest material. Și organismul nostru se schimbă pentru totdeauna. De fiecare dată când intrăm în relații sexuale, acest lichid este absorbit de organismul femeii. Dacă este diferit de fiecare dată – el, oricum, se află în organismul nostru pentru cel puțin 15 ore -, sistemul imunitar al femeii este mereu în alertă. Organismul femeii se schimbă în mod real și concret de această intimitate sexuală. Mai departe, relațiile intime declanșează și o chimie a creierului atât la femei, cât și la bărbați. Adevărul este că relațiile intime au întotdeauna consecințe și logică în chimia organismului nostru.


- S-a vorbit despre un studiu realizat acum câțiva ani, potrivit căruia o femeie poartă în organismul ei toată viața celulele tuturor copiilor concepuți. Ne puteți da mai multe detalii aici?
- Organismul mamei poartă celulele ficărui copil conceput (fie că a dus sau nu sarcina până la capăt), dar și ADN-ul soțului toată viața. Diana Bianchi de la Universitatea Taft (SUA) a făcut cercetări și a ajuns la concluzia că celulele fetale circulă în sângele mamei și rămân în organismul ei zeci de ani, după ce a născut. Unele dintre aceste celule, dacă sunt identice cu cele ale mamei, au chiar proprietăți de o vindeca pe mamă, dacă în organismul ei apare vreo boală.


Carte de vizită: Victoria Thorn este psiholog american, îndrumător spiritual, consilier pe probleme de familie și pierderi prenatale, director executiv al Biroului Național de Reconciliere și Împăcare pe probleme postavort “Proiectul Rahila”, din Milwaukee (SUA)
Reply With Quote