View Single Post
Vechi 26.12.2012, 21:48:31
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Foarte interesant topicul,intradevar...parca ma incearca o usoara invidie ca nu l-am deschis eu :) glumesc desigur.

Cand m-am nascut eu,mama era inca in BO cat si majoritatea membrilor familiei.Strabunicul din partea mamei a fost printre primii care a descoperit biserica evanghelica avand o experienta religioasa in aceasta biserica.
Adevarul era ca dansul putea avea aceasta trezire spirituala oriunde(de ce nu si in BO?deoarece dansul nu frecventa BO ca sa fie familiarizat cu Dumnezeul nostru).Inaintea accidentului traumatizant pe care l-a avut inainte de convertire era defapt un barbat rau,care-si violenta nevasta si cocheta cu tiganii care descantau si faceau vraji.
In urma unei altercatii cu o tiganca ghicitoare careia ii datora bani,a fost descantat si un adevarat fenomen poltergeist s-a abatut asupra lui si a casei.
Pe urma a avut un accident la locul de munca din care a scapat ca prin minune,doar cu arsuri de gradul 4-5 pe picioare,pielea i-a fost practic grefata din alte parti ale corpului.
Banuiesc ca aceste experiente l-au speriat teribil si si-a pus sincer intrebarea unde se indreapta dpdv spiritual cu viata lui?
Chiar la momentul oportun,a intalnit un reprezentant al bisericii evanghelice si a descoperit Biblia.

Acest episod l-a schimbat teribil;eu l-am cunoscut si a fost cea mai blanda persoana pe care am intalnit-o vreodata printre mireni.De cate ori auzea ca cineva pacatuia se punea pe un plans sfasietor ca ti-i se rupea camasa,suferea empatic pt altii si devenise smerit.In cele din urma strabunica s-a imbolnavit de dementa si il ocara si palmuia toata ziua,iar el o suporta cu toanele ei si spunea in tot timpul"Doamne iart-o ca nu stie ce face".
Cand era pe punctul de a-si pierde controlul incepea sa cante cantece religioase ,sa citeasca Biblia sau sa asculte casete inregistrate la"adunare".

Si eu i-am pricinuit suparari cu nazbatiile mele copilaresti(i-am turnat nisip in mancare)si nu se enerva,nu tipa,nu-si pierdea controlul ca ceilalti din jurul meu,nu ma pedepsea.Facea mereu referiri la Biblie,si daca-l suparam imi spunea ca lui Dumnezeu nu-i place lucrul acesta, sa-mi bat joc de oameni.
Nu fac apologia bisericii evangheliste,cum nici nu cred ca aceasta biserica mi-a pocait strabunicul.
Insist in a crede ca lipsa educatiei religioase in credinta in care a fost botezat cat si prejudecatile vremii cu privire la slujitorii bisericii,l-au facut sa nu descopere frumusetea si comorile ortodoxiei.

Restul este istorie...
I-au urmat la"adunare"sotia,2 dintre fiice cu sotii lor(bunica si bunicul),unchiul mamei ,iar mama a ales si dansa o alta biserica,intr-un final.

Bineinteles,ca si eu am avut ratacirile mele la un moment dat avand oarecare afinitate pt budism :)
De ce am avut acea afinitate?Deoarece nu aprofundasem ortodoxia si aveam serioase lipsuri de informatie(nici acum nu sunt vreo avansata,dar orisicum :)
Dar cu totul intamplator sau nu,in momentul in care ma afundam tot mai mult cu interesul in aceasta religie,am avut parte de niste experiente mai neplacute si unde sa ma rog si carui Dumnezeu daca nu Celui pe care-L stiam deja?
Este ca si atunci cand traiesti intr-o alta tara,vorbesti cursiv o alta limba,iar cand te lovesti tipi in limba materna :)

Din cate cunosc,nemultumirea rudelor mele cu privire la ortodoxie consta in mod special in agoniseala preotilor...Ca ei nu sunt tocmai un exemplu de adevarata credinta,ca lucreaza pt bani,gandindu-se numai la ei si familiile lor etc...
Este ca si cum nu ai vedea padurea din cauza copacilor.Si uite ca multi oameni se smintesc din aceste motive(dar au si o predispozitie spre sminteala ,parca :)
De ipocrizie suferim multi dintre noi,nu este chiar potrivit sa o condamnam la altii,dar sa nu o anihilam in noi.

La randul meu cunosc multi americani convertiti la ortodoxism,majoritatea au raspuns ca s-au botezat la ortodocsi deoarece au simtit ca este o credinta milenara,autentica,nealterata de moda si cerintele vremii(traducere aproximativa).
Ce copil rau erai...:)
Astfel de oameni sunt "sarea Pamantului", indiferent ce credinta au...
La fel era si bunica mea materna, odihneasc-o Dumnezeu cu dreptii, careia i-am aruncat ochelarii in veceu... Prima icoana vazuta vreodata de mine era cea din camera ei...
Reply With Quote