View Single Post
Vechi 26.12.2012, 22:42:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Este "Creationismul stiintific" - stiintific?
Eu voi sustine ca nu, deoarece nu se potriveste paradigmei stiintifice.
Creationismul ca sa fie adevarat trebui sa raspunda acestor paradigme, sau daca nu, nu este stiinta!
Deci fara a deveni o discutie ca "evolutionismul este o minciuna", proponentii creationismului (literal) ar trebui sa arate un model consistent stiintific, ca sa devina stiinta. Si in cele din urma, trebuie sa arate cum e falsificabil.
Cei care sustin evolutionismul teist de multe ori adopta argumentele ateilor evolutionisti fara sa le si analizeze, nedandu-si seama ca de fapt acestea tin de ateism si contesta ideea de divinitate. La fel si intrebarea des folosita de evolutionistii atei, este stiintific creationismul. De ce este pusa aceastat intrebare? Pentru ca in creationism e vorba de divinitate, care nu poate fi incadrata in stiinta. Dar evolutionistii teisti cred si ei in divinitate, e contradictoriu, asta se intampla daca preiau fara discernamant toate argumentele ateilor.
Toata revelatia nu poate fi incadrata la stiinta, pentru ca provine de la Dumnezeu, iar stiinta e ceva limitat, creat de oamenii care sunt si ei limitati. Tocmai de aceea am primit revelatia, pentru ca omul cu stiinta lui dadea numai ingropi, nu mai distingea bine adevarul si binele. Puteau sa cerceteze mii de ani ca nu aveau cum sa descopere cu stiinta Dumnezeu este Treimic.
Creationismul e vechi de aproximativ 3000 de ani, cand i-a fost revelat lui Moise cum a creat Domnul lumea: http://bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/25/Facerea
Creationismul stiintific este inventat de protestantii din SUA ca sa contracareze evolutionismul. Incearca sa arate ca evolutionismul e o teorie stiintifica si ca Facerea nu contrazice adevarul si ceea ce se cunoaste din stiinta. Evolutionistii, pentru ca nu aveau argumente, au ales singura varianta, sa elimine creationismul stiintific, ca sa nu mai fie unii care sa spuna ca e gresit evolutionismul. Sa ramana iar singuri pe piata, poate lumea nu o sa observe ca e o gogoasa.