View Single Post
Vechi 27.12.2012, 02:46:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Rau are corespondenta DOAR in natura umana.
Deci pentru tine ingerii cazuti sunt doar o poveste oarecare, fara legatura in realitate?
Dar ingerii macar exista, dupa tine?

Citat:
"Lupta noastra este impotriva duhurilor rautatii care sunt in vazduh".
Desi s-ar putea intelege ca raul are o personificare in forme de existanta invizibile ochiului si intangibile de armele omenesti, adevaratul indemn al ap. Pavel este a nu ne mai lupta unii cu altii, a nu mai petrece in duhul contrazicerii, a nu ne mai insulta, a nu ne mai lua peste picior. Ci sa socotim ca nu fratele mnostru este cel rau, ci duhurile rautatii.
Si de ce o zis "care sunt in vazduh" si nu "care sunt in noi"?

Citat:
Iar singura metoda de a-l salva pe fratele nostru de sub influenta acestor duhuri nu este sa-l ardem pe rug, (nici la propriu nici la figurat) ci sa-l intampinam cu bunatate, sa-l binecuvantam intr-una, mai ales atunci cand el ne necajeste pe noi, sa ne rugam pentru el cu mai multe lacrimi decat pentru pacatele noastre.
Pe forum?
Forumul este pentru altceva.

Citat:
Socotesc ca este esenta acestei invataturi, iar nu sa ajungem a formula ierarhii dracesti si munci deosebite pentru fiecare pacat, asa cum "ne invata" jurisprudenta Imperiului Romana.
Nu sunt un mare fan al acestei perspective dar pe de alta parte cunoscand natura umana imi dau seama ca pe unii i-ar putea ajuta in sensul comunicarii mult mai pertinente, pe intelesul lor, a unei realitati spirituale pe care nu o pot intelege altfel.

Citat:
Orice alta personificare a raului, orice alta cautare a raului in jurul nostru si nu in inima noastra, este indepartare de pocainta si indepartare de Dumnezeu.
Discurs dulceag-inselator, o eroare teologica nu se poate justifica printr-o inchipuita atitudine morala.

Citat:
Caci ce folos imi este mie si lumii intregi, sa te arat pe tine cu degetul ca fiind rau (eu avand dreptate), cat timp rautatea din mine o ocrotesc precum isi ocroteste un balaur puiul, in indeea ca va creste mare si se va hrani cu oameni? Am surpat puterea unui demon ca sa fac imparat un sarpe.
Sunt lucruri diferite din care faci o varza ca sa iasa ciorba.

Citat:
Conform invatamintelor ortodoxe, dracii nu se iubesc intre ei, ci se lupte pentru intaietate asupra unui suflet.
Dar parca nu credeai in ei, nu? Atunci de ce-i aduci in discutie?

Citat:
Deci, daca vrei o analogie la contrazicerile dintre noi, iata una potrivita. Duhul ecumenismului vine si predica orotodocsilor de pe forum prin mine, iar duhul mandriei ii raspunde : "Dai drumu de aici ca iti rup coarnele! Lasa-i ca la astia le dau eu mantuire... ! - Priviti ecumenistul, vine sa va amageasca! Dar voi sa nu-l ascultati, puisorii mei!"
Poate gasesti o alta analogie ca din asta n-am priceput nimic.