View Single Post
Vechi 27.12.2012, 11:51:19
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Imparatul Imparartilor, Acela la numele Caruia tot genunchiul se pleaca, nu a ales sa se nasca intr-un palat. Nici macar intr-o casa obisnuita. Nici chiar intr-o casa saracacioasa. "Pestera" este mult spus si oarecum inadecvat. Pesterile sunt frumoase, au stalactite si stalagmite si in ele susura apa. Nu, nimic din toate aceastea. El s-a nascut intr-un fel de fundatura a pamantului. O gaura. Sau cum se numesc asemenea accidente de relief denumite pompos "grote". S-a nascut in ceva-care-nu-are-nume-adecvat. Ne spune Evanghelistul ca, pentru Sfanta Familie, nu s-a gasit un loc in hotelurile din Viflaimul Iudeii.
Nu cred că Domnul a ales să fie născut în acele condiții. Oamenii au ales asta și Hristos a spus Amin, să fie chiar și așa.

La fel cum și metoda Jertfei și Răscumpărării a fost a adaptare la răul extrem al lumii, a fost în funcție de starea de cădere a omului la care s-a ajuns atunci. Trădarea lui Iuda, Crucea și celelalte nu au fost predestinate deși veți spune că au fost profețite de prooroci. Da, au fost scrise deoarece omul va fi ales ca evenimentele să se petreacă în acest fel. (din teza de doctorat a Părintelui Galeriu)

Dumnezeu găsește soluții care să respecte întotdeauna libertatea noastră, soluții care uimesc de multe ori prin gradul de smerenie extremă de care Dumnezeu-Fiul este capabil.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote