Eu nu inteleg ce atata razvratire?!?
Menstruatia este intradevar ceva dezagreabil manifestat in fiziologie.Cum am putea sa ne gandim si s-o clasificam la"curate"??
Oricat am fi de moderni si de deschisi altor orizonturi,aceasta perioada tot dezagreabila ramane dar si murdara.Asa este si pace!
Eram copil inainte de revolutie,cand femeile din familia mea nu aveau tampoane...era o isterizare generala sa nu -si murdareasca hainele ,nu se asezau jos,aveau o oglinda in poseta cu care se observau sau se intrebau intre ele in mod obsedant daca sunt ok in partea dorsala.
Intradevar de la 90 incoace,absorbantele au facut minuni in viata intima a femeii -in sensul ca au exclus accidentele extrem de penibile in aceasta sfera,accidente care pot umili foarte tare cand te gasesti in public.
Insa absorbantele iti lasa impresia de curat pe dinafara,nu reduc fenomenul ,nu duc la disparitia lui.
Am adus in discutie aceasta idee deoarece s-ar putea ca absorbantele sa creeze aceasta dezinvoltura a sustinerii ca aceasta perioada este una curata.
Ei bine,nu este!
Smerenia acceptarii acestui fapt consta in intelegerea ca suntem urmasii oamenilor cazuti.
Si eu sunt feminista,insa doar cand vine vorba de locul de munca,de probleme de violenta in familie,femei persecutate,inselate etc
Dar nu este cazul sa aperi femeia de Biserica,sa fie clar:femeia nu este persecutata in Biserica,nu este umilita,nu este considerata inferioara!
Eu nu am nevoie de un preot ca sa-mi explice de ce aceasta perioada este una necurata,se observa foarte bine de ce este diferita de alte zile!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Last edited by Yasmina; 28.12.2012 at 19:41:34.
|