View Single Post
Vechi 29.12.2012, 10:36:12
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit Spita neamurilor la sf. ap. Pavel

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ceea ce nu inteleg eu este de ce noi totusi preluam niste lucruri care se adresau iudeilor (cu tot respectul pentru ei, ca nu am nimic cu ei).
S-ar putea sa existe alta explicatie.

Dar pentru noi Tatal din ceruri este mai important. Aceea este rudenia cea mai adevarata si importanta!
Pavel Timotei1 I:3-4. Acolo ai raspunsul la nelamuririle tale. Cei ce ies din aceasta invatatura se indeparteaza de Dumnezeu.

Intre Pavel si ceilalti apostoli au existat mai multe dispute si de fiecare data a "castigat" Duhul Sfant, prin Pavel. Este posibil ca "scrisorile" despre spitele neamurilor sa fi fost trimise, inainte de a se lua decizia in Sinodul Apostolilor ca Evanghelia este si pentru neamuri, nu doar pentru cei taiati imprejur. Dar din cauza ca vremurile nu permiteau comunicate de presa, nici retractarea celor spuse, scrisoarea a ramas pana astazi ca fiind esentiala pentru mantuire (ceea ce este FALS, conf. ap. Pavel).

Concluzia mea din aceste doua versete este ca : Imperiul Bizantin a devenit Imperiul Ortodox, iar Imperiul Roman a devenit Imperiul Catolic. Sarbatorile si apucaturiele idolatre au fost redenumite, insa duhul ratacirii a ramas acelasi sub numele de traditie si dogma. Dar Dumnezeu este mai presus de acestea doua.

Timp 30 de ani am fost un bun roman ortodox, participant la traditii si cantaret de strana, dar zi de zi spoream in rautate si pacat. Am inceput sa caut adevarul sub acoperamantul nadejdii ca un Dumnezeu care S-a lasat rastignit ca sa mi se faca pilda vie de bunatate, nu ma va lasa sa cad in ratacire cat timp caut adevarul(oricare ar fi acela) si nu scuze pentru pacat; iubire de argint, ori slava desarta. Din acel moment viata mea a inceput sa se schimbe si raspunsurile au inceput sa apara chiar de la sfintii Ortodoxiei, despre care am inteles ca nu au nici o legatura cu Imperiul Ortodox, desi sub randuiala acestuia si-au implinit lucrarea lor sfanta.
Cat timp rautatea din mine va continua sa se imputineze si eu voi continua sa cred ca sunt in Adevar si merg spre Dumnezeu. E drept ca inaintez cu viteza melcului, dar tot mai bine decat fulgerator spre rautate.

Sa fii binecuvantata cu numele tau cu tot.

p.s. as fi vrut ca acesta sa fie un mesaj privat, dar am dat din greseala quote...

Last edited by leonte; 29.12.2012 at 10:43:49.
Reply With Quote