29.12.2012, 16:14:56
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de inamuresan19
Sincera sa fiu voiam sa termin mai repede, 3 ani... nu 5 cat cere la farmacist... ca sa pot sa lucrez si sa ma intretin singura, sa nu mai depind de parintii mei. Ei sunt niste persoane dificile, si merg pe chestia... atata timp cat esti la mine in casa, faci cum spune, ca vreau, ca nu vreau... si nu e de acum acest lucru, e de cand ma stiu, ca as fi fost minora, ca acum sunt majora... e la fel, nici o diferenta nu e.
|
Sa nu ma intelegi gresit, nu spun ca trebuie sa gandesti mercantil, insa pentru ca mama mea e farmacist, cunosc destul de bine realitatea dintr-o farmacie, de aceea am spus ca, daca toti iti place farmacia, ar fi mai bine pentru tine sa urmezi facultatea, chiar daca este una grea, decat acel colegiu, care-ti limiteaza posibilitatile dupa absolvire. Ca reprezentant al unei firme de medicamente ti se cer studii superioare, deci ai mici sanse sa prinzi un astfel de post, ramanandu-ti optiunea sa lucrezi intr-o farmacie sau sa faci cu totul altceva decat te-ai pregatit, cum se intampla de cele mai multe ori. Remuneratia unui asistent de farmacie debutant la stat (farmacia unui spital) e in jur de 900-1000lei brut, deci nu-ti va fi usor sa te intretii singura, iar la privat, depinde de patron, dar nu te astepta la ceva cu mult mai mult. Retine insa ca acestia prefera sa angajeze farmacisti, nu asistenti, pentru ca legea nu le permite sa lase singur un asistent de farmacie, trebuie sa fie secondat de un farmacist. Cu o diploma de farmacist poti sa optezi la adica pentru un post de asistent de farmacie, daca nu gasesti job ca si farmacist, dar invers nu poti.
|