View Single Post
Vechi 29.12.2012, 18:39:49
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu este așa, deoarece creștinismul este multicultural și mai ales multidenominațional.
Crestinismul nu este in niciun caz multidenominational. Afirmatia este contrazisa de insasi atitudinea ta fata de Ortodoxie: daca crestinismul ar fi multidenominational nu ai da in Ortodoxie.

Citat:
Însă în cadrul aceleiași confesiuni, interpretarea ar trebui să fie unitară. Cel puțin în punctele esențiale de doctrină, adică acelea care au legătură directă cu mântuirea și desăvârșirea caracterului creștin - cum bine continuă sf. ap. Pavel după versetul citat mai înainte:
"Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun." (2 Tim. 3,17 - aceeași versiune ortodoxă)
Versetul smuls de tine cu silnicie din context nu se potriveste deloc cu ideea falsa pe care insasi viata o contrazice: sambetistii vegetarieni s-au smuls cu totul din corpul sambetistilor "mai normali". Ca urmare, in aceeasi denominatiune care in mare parte pastreaza cam aceleasi idei de indoctrinare apar scindari si secte.

Citat:
Din nefericire, nu toți știu să "citească". Unii doar frunzăresc Scriptura, scoțând în evidență doar unele pasaje iar alții omițând pasaje întregi, toți aceștia uitând că (repostez versetul inițial)
Asta e o afirmatie rautacioasa pe de alaturea discutiei.

Citat:
Care parte din afirmația mea e falsă? Dacă ești cinstit cu tine însuți, prima propoziție din frază este falsă doar pentru un ateu; iar a doua propoziție e falsă pentru un "puțin credincios" (ca să folosesc un eufemism).
Intreaga afirmatie este falsa intrucat ai alaturat o afirmatie adevarata uneia false, astfel ca intreaga ta afirmatie a devenit falsa, metoda specific sectara, dealtfel in consens cu judecata ta anterioara referitoare la cei ce nu stiu sa citeasca.

Alaturand cele 2 afirmatii reiese ca Biblia este "rod al inspiratiei divine" pentru ca Dumnezeu ar fi asezat in Biblie un cod prin care aceasta se autointerpreteaza. Ceea ce este fals intrucat aceasta ipoteza anihileaza rolul ratiunii omului in interpretarea Scripturilor. Cu alte cuvinte, sectele ii vor pe oameni prosti, ceea ce poate fi confirmat in viata de zi cu zi fara prea multa cautare.

Citat:
Nu știu dacă ți-ar face cinste apartenența la una din cele două categorii. Cel puțin pentru a doua parte, am putea nuanța puțin, spunând că pentru un ortodox, Scriptura și Sfânta Tradiție sunt cele două surse autorizate. Nu cred că ți-ai permite să numești FALSĂ afirmația evidențiată mai sus. Ai fi socotit de-a dreptul eretic de către propria-ți Biserică!
Inca o data metoda comunista de interogare: alaturi unei afirmatii adevarate una falsa si iti intrebi interlocutorul daca intreaga afirmatie este adevarata sau falsa: daca raspunzi ca e falsa esti eretic, daca raspunzi ca e adevarata cazi in aceeasi cocina cu cel care te interogheaza. Comunismul n-o muritu', numa'umpic s-o deghizatu' in sectaru'.

Citat:
Nu uita că mântuirea este personală, nu colectivă, la fel relația omului cu Cuvântul lui Dumnezeu. Nu e suficient ca o biserică să repete în cor Credo-ul (adică un fel de esența Scripturii, să zicem), trebuie ca la nivel de individ acesta să fie însușit.
Asa este, dar de unde stii tu ca vreunul dintre ei - unul macar de-ai putea tu spune - nu crede ceea ce spune.
La fel as putea spune eu despre voi cand cantati melodiile: nu trebuie doar sa canti cu gura, ci sa canti cu inima. Dar stai linistit, nu voi emite astfel de judecati, ar insemna sa incep sa seman cu tine, ceea ce imi repugna.

Citat:
Da, Biserica e păstrătoarea Adevărului, dar să nu uităm că Biserica are și o componentă umană ce poate greși. Iar greșeala apare tocmai atunci când nu ma ia seama la componenta divină a ei: Capul-Iisus Hristos. Și ca să închidem cercul: Cea mai autorizată sursă a revelației lui Iisus Hristos pentru Biserica Sa este Evanghelia Lui.
"18. Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui." Matei 16.
Care parte din Biserica ti se pare tie ca greseste?
Aici scrie clar: "portile iadului nu o vor birui". Practic, Biserica este INEXPUGNABILA. Ce nu reusesti sa intelegi din acest verset?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 29.12.2012 at 18:42:01.
Reply With Quote