Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 29.12.2012, 20:06:59
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul

Doar s-a adus in discutie si ieri treaba asta si mai demult, nu este o chestiune noua. :)) Apoi, eu am priceput ca Demetrius e de acord si ca ar trebui sa facem exact asa si astazi, de aceea l-am rugat sa propuna solutii, desi cred ca ne-am incurcat in dialog. :)

Raman la parerea ca tot ce se poate ca duhovnicul sa dea un pogoramant ceva daca este canon si nu un sfat oarecare. (doar canoanele nu se schimba dupa vreme si mintea noastra)
Colega Laura19, ti se pare ca Botezul (nu o ierurgie oarecare, ci una din Taine) e mai slab decat postulata impuritate rituala a femeii proaspat lehuze?! E ca si cand, Doamne iarta-ma, spui ca puterea lui Dumnezeu nu poate birui pacatul/necuratia/ispitele/etc. Sa nu fie cuiva sa gandeasca/creada/marturiseasca asa ceva!!!
Dogmele sunt imuabile si imutabile. Daca cineva, autodefinit crestin, nu crede in Trinitate, sa zicem, isi taie singur podul spre mantuire de sub picioare. Insa canoanele sunt dinamice: esti de acord ca Biserica e VIE, ca si Intemeietorul ei la Cinzecime, Duhul Sfant.

Last edited by celestial_pottery; 29.12.2012 at 22:18:03.
Reply With Quote