Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana
as fi prima care sa rasuflu usurata ca aiureala cu cipu' e o gluma!
|
Nu-i o glumă, este o perspectivă la care trebuie să ne gândim, dar nu din interiorul unor nevroze colective travestite religios și nici inventând, patetic, gherile antisistem înainte de vreme în contul unor speculații profetice arbitrare. Deocamdată, subiectul controlului electronic și a implicațiilor aferente trebuie abordat pe terenul căruia îi aparține în momentul de față: domeniul politic, fiindcă partenerii acestei dezbateri sunt statul și cetățenii. Biserica, prin reprezentanții ei instituționali, trebuie să participe la acest dialog prezentând viziunea creștină asupra libertății persoanei și a limitelor controlului pe care îl exercita cezarul dincolo de care nu mai e loc de nicio negociere. În funcție de evoluția acestui dialog și a consecințelor lui, vedem ce este de făcut.
Dar nu așa, că-l vedem pe Obama interpretând un discurs politic ambiguu la televizor și gata, fugim toți în pădure.
E.G., cred că îmi dau seama în ce capcană psihologică ai căzut, citind printre rândurile dialogului tău cu Alin, un fel de combinație stranie de tango cu ju jitsu. Nu-i treaba mea, dar ți-ar prinde bine o autoevaluare de sine "la sânge", desigur, în taina forului tău interior.