Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Nu-i o glumă, este o perspectivă la care trebuie să ne gândim, dar nu din interiorul unor nevroze colective travestite religios și nici inventând, patetic, gherile antisistem înainte de vreme în contul unor speculații profetice arbitrare. Deocamdată, subiectul controlului electronic și a implicațiilor aferente trebuie abordat pe terenul căruia îi aparține în momentul de față: domeniul politic, fiindcă partenerii acestei dezbateri sunt statul și cetățenii. Biserica, prin reprezentanții ei instituționali, trebuie să participe la acest dialog prezentând viziunea creștină asupra libertății persoanei și a limitelor controlului pe care îl exercita cezarul dincolo de care nu mai e loc de nicio negociere. În funcție de evoluția acestui dialog și a consecințelor lui, vedem ce este de făcut.
Dar nu așa, că-l vedem pe Obama interpretând un discurs politic ambiguu la televizor și gata, fugim toți în pădure.
E.G., cred că îmi dau seama în ce capcană psihologică ai căzut, citind printre rândurile dialogului tău cu Alin, un fel de combinație stranie de tango cu ju jitsu. Nu-i treaba mea, dar ți-ar prinde bine o autoevaluare de sine "la sânge", desigur, în taina forului tău interior.
|
Acest mesaj imi aduce aminte de o viziune a Parintelui Arsenie Boca. Parintele s-a rugat sa-i descopere Dumnezeu de ce nu se mantuiesc oamenii si de ce nu se intorc la credinta. Odata a vazut un nor negru pe cer si a auzit un sfat a necuratului cu trei draci despre modul cum sa-i insele pe oameni pentru a-i duce in iad. Fiecare dintre cei trei vine cu cate o idee. Cea mai buna este considerata ideea celui de-al treilea: ideea de a-i ispiti pe oameni sa amane pocainta pana la batranete pe motiv ca mai e destul timp, pentru ca mai apoi moartea sa-i gaseasca nepregatiti.
Nu cred ca este o actiune inteleapta sa ne culcam pe-o ureche nici daca suntem atei. Chiar si pentru atei exista suficiente motive de ingrijorare in cazul unui control total. Cat despre inlocuirea
numelui de botez cu un
numar, doar daca nu esti crestin nu observi gravitatea acestui fapt pe plan religios.