Citat:
În prealabil postat de AlinB
Aha, un alt mod sectar de a spune "abordarea noastra e corecta, aberatiile spuse de noi sunt atitudine corecta, ce e mai putin de atat este 'subapreciere' a problemei"
Acelasi stil de manipulare sectara, aia cu clopotul care suna sec sunt cu atitudinea corecta, cei care nu stau drepti la sunetul lui sunt cu "tactica strutului".
|
Ideea pe care am expus-o, mi-am inspirat-o din cartea ”Ereziile Contemporane” - Pr Arsenie Vliangoftis, doctor în teologie, carte care conține referate al Delegațiilor Bisericilor Ortodoxe pe teme referitoare la erezii și secte. Are rost să mai continui?
Felul cum l-ai abordat pe părintele Gavriil, am trecut-o cu vederea, dar acum în cazul de față care dintre noi are o pozițue sectară?
Citat:
Celalat cine e, un Papa ortodox?
|
Ăsta da ”discernământ”.
Citat:
Si acest argument sectar a fost tratat cu cateva pagini mai devreme, vezi postarile Laurei si ceva mai inainte de ele.
|
Așa în două cuvinte Pr Arsenie Papacioc spune:
- Parintele Mihail: Problema actelor cu cip, care urmeaza sa vina, stim cu totii ca nu sunt bune…
- Parintele Arsenie: Parinte draga, mai intai [ca] se face zgomot prea devreme. Zgomotul asta este in favoarea dusmanului. Mi-a placut raspunsul Patriarhului Greciei:
miroase a 666 in ce fac astilalti. Raspunsul meu e asta: eu n-as primi asa ceva.