View Single Post
Vechi 30.12.2012, 20:41:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aha, un alt mod sectar de a spune "abordarea noastra e corecta, aberatiile spuse de noi sunt atitudine corecta, ce e mai putin de atat este 'subapreciere' a problemei"

Acelasi stil de manipulare sectara, aia cu clopotul care suna sec sunt cu atitudinea corecta, cei care nu stau drepti la sunetul lui sunt cu "tactica strutului".
Ideea pe care am expus-o, mi-am inspirat-o din cartea ”Ereziile Contemporane” - Pr Arsenie Vliangoftis, doctor în teologie, carte care conține referate al Delegațiilor Bisericilor Ortodoxe pe teme referitoare la erezii și secte. Are rost să mai continui?

Felul cum l-ai abordat pe părintele Gavriil, am trecut-o cu vederea, dar acum în cazul de față care dintre noi are o pozițue sectară?

Citat:
Celalat cine e, un Papa ortodox?
Ăsta da ”discernământ”.

Citat:
Si acest argument sectar a fost tratat cu cateva pagini mai devreme, vezi postarile Laurei si ceva mai inainte de ele.
Așa în două cuvinte Pr Arsenie Papacioc spune:

- Parintele Mihail: Problema actelor cu cip, care urmeaza sa vina, stim cu totii ca nu sunt bune…

- Parintele Arsenie: Parinte draga, mai intai [ca] se face zgomot prea devreme. Zgomotul asta este in favoarea dusmanului. Mi-a placut raspunsul Patriarhului Greciei: miroase a 666 in ce fac astilalti. Raspunsul meu e asta: eu n-as primi asa ceva.