View Single Post
Vechi 02.01.2013, 01:04:44
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Stefan Florin
Intrbarea asta de la sfarsitul ultimului tau post cred ca ne framanta pe toti.
Si inainte de cadere , in rai , oamenii trebuiau sa se inmulteasca , dar cum , nu prea se stie. Cred ca Parintele Cleopa zicea sa se inmulteau prin Cuvant .
Am incercat si eu sa imi gasesc un raspuns si ma gandeam ca trupurile acelea ( din rai ) ar fi fost destinate vesniciei asa ca nu ar fi de mirare daca modul lor de inmultire ar fi fost diferit fata de cel actual al nostru de dupa cadere din care rezulta trupuri destinate mortii.
Functia reproducatoare din trupul nostru pe care o folosim acum putea fie prezenta in om dar inactiva urmand sa fie folosita doar in caz ca omul alegea sa cunoasca binele si raul care aducea moartea in planul de mantuire.Un plan de mantuire exista si inainte de cadere , nu pacatul l-a adus pe Hristos ca atunci ar trebui sa ii multumim ispititorului ci El trebuia oricum sa vina sa desavarseasca omul , singurul de care nu se spune dupa facerea lui ca era bun asta pentru ca urma sa devina bun ( desavarsit = mantuit = unit cu Dumnezeu ca o mireasa cu mirele ) prin libera voie ca dragostea cu sila nu se poate . Dar nu era moartea in acel plan si poate de aceea nici nu era necesar modul binecunoscut noua de inmultire generator de trupuri muritoare .
Reply With Quote