Subiect: Invidia
View Single Post
Vechi 02.01.2013, 01:48:06
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Foarte corecta observatia ta , si asa este , dar o putem numi noi oare o "invidie constructiva " , pe aceasta ? Caci , a invidia e una , a admira e complet altceva , dar sa fim onesti , de multe ori le combinam pe amandoua , admiratie cu invidie . Da , bine , poti sa-mi spui , dar asta ma mobilizeaza si pe mine sa-mi caut un partener de viata , sa am copii multi si frumosi . . . ! Corect si aici , si atunci oare ma intreb : omul nu poate "progresa" decat prin invidie , luand exemplu de le altii , cum mai spun unii in mod delicat !
In fine sunt multe de spus , draga Yasmina , dar oricum invidia e un pacat clar si subliniat de Sfintii Parinti !
Admiratia si invidia,in opinia mea sunt lucruri complet diferite.
Pe cand admiratia este o forma de bucurie manifestata pt o alta persoana(aproapele),invidia este lipsa bucuriei,fiind chiar ura si dezaprobare pt reusita,norocul,sansa aproapelui.

Oamenii pot progresa fiind motivati de ambele sentimente:invidie sau admiratie;insa eu cat si altii as prefera sa progresez prin admiratie(numai ca indaratnica cum sunt,din fire...mai invidiez si pe aici,pe colo).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote