Citat:
În prealabil postat de AlinB
Chiar n-am inteles nimic, cu ce anume te lupti de fapt in ce ai scris mai sus.
|
Dacă nu citești tot ceea ce se scrie este normal să nu înțelegi. Am observat că arunci vorbe așa doar la un ultim comenteriu pe care ajungi să-l citești. Te-ai bagat într-o discuție pe care o purtam cu Mihailc. Nu era cazul să te bagi.
Acum să revenim la subiect. Tu pe toți care nu sunt de acord cu părerea ta, îi cataloghezi drept sectari. Eu ți-am demonstrat contrariul, adică am expus o idee dintr-un referat al ”Delegațiilor Bisericilor Ortodoxe pe teme referitoare la erezii și secte”, idee pe care ai catalogat-o drept sectară. Apoi pe părintele Gavriil din Muntele Athos l-ai făcut ”papă ortodox”, de asemenea, a întărit convingerile mele. De asta îți spuneam că m-am lămurit de ”discernământul” tău sau ”infailibilitatea ta copilărescă”. Dar nu-i bai, tu dă-i înainte, vezi tu ce o să iese în final.
Citat:
Poate "sa nu intre in discutie" in doua sensuri..
Nu stiu pe care ti l-ai insusit tu...
|
Te pricepi bine la răstălmăcit. Dacă citeai cu atenție mesajul adresat lui Mihailc, nu mai ajungeai la dublul sens.
Citat:
Normal mi s-ar parea sa accepti ca:
1. Nu tot ce a scris este neaparat corect/adevarat.
|
Serios? Te amăgești trăind cu impresia că părintele a scris păreri personale legate de credință. ”Părintele Arsenie, facea ceea ce îi se spunea se Sus” - Pr Petru Vamvulescu. Apropo, îmi este duhovnic, o spun doar așa ca să nu mai vii cu idei de genul că circulă multe ”invenții”.
Citat:
Normal mi s-ar parea sa accepti ca:
1. Nu tot ce a scris este neaparat corect/adevarat.
|
Și ce e corect și adevărat? Cumva ce spui tu? Hai spune-mi e ceva corect și adevărat în ceea ce a scris? Până acum ați demontat (”unii”) cam tot cee ce a scris părintele.
Citat:
2. Nu tot ce se spune ca ar fi spus sau i s-a intamplat este neaparat adevarat.
|
S-ar putea să ai dreptate, dar să știi că falsurile care circulă, sunt de cele mai multe ori falsuri care înceracă să-l denigreze pe părintele, sunt ”invenții” ale unor oameni...Dar când ceea ce a spus părintele îți confirmă mai mulți care l-au cunoscut, atunci poți spune că e adevărat. Vezi tu poți nega, dar oare, chiar mii de oameni care l-au cunoscut să mintă? Zeci de clerici care l-au cunoscut să mintă? Oare ce minte poate sta împotriva atâtor mărturisiri? Nicidecum o minte sănătoasă!
“Părintele Arsenie Boca e un fenomen unic în istoria monahismului românesc” Părintele Dumitru Stăniloaie. Această caracterizare cred că e suficientă.