View Single Post
Vechi 02.01.2013, 11:54:40
nesperatu nesperatu is offline
Banned

Data înregistrării: 20.12.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Diana67 Vezi mesajul
Filmul "DUPA DEALURI" inspirat din cazul de la manastirea Tanacu, facut de regizorul evreu si mason Cristian Mungiu, va avea premiera de gala pe data de 25 octombrie 2012 la ora 20 la cinema Patria in Bucuresti, in prezenta regizorului si a actorilor care joaca in acest film anticrestin. Din data de 26 octombrie, filmul va fi difuzat in toata tara.
Data premierei a fost aleasa strategic chiar in ajunul si de marea sarbatoare a Sf. Dumitru,
Mungiu sperand ca marele fetze bisericesti vor fi ocupate cu zilele patriarhiei pentru ca realizatorii filmului se tem de boicotarea premierei filmului din partea Bisericii Ortodoxe Romane.
Cu acest film, Cristian Mungiu dovedeste ca este la fel de evreu, mason si anticrestin, ca si sora sa, Alina Mungiu, autoarea piesei de teatru blasfemiatoare EVANGHELISTII in care isi bate joc de Isus Cristos si de Preacurata Fecioara Maria.
Fratii Cristian si Alina Mungiu au fost initiati in masonerie in Franta, si dovedesc, prin tot ce fac, ura lor viscerala impotriva religiei crestine in general si a celei ortodoxe, in special !

Am vazut si eu filmul, ieri.

Vreau sa zic ca in afara unei singure secvente care este de condamnat, pe la inceputul filmului (faza cu placuta de la intrarea in manastire), tot filmul este o apologie a vietii monahale, a crestinismului in general.

Filmul nu numai ca nu ataca deloc ortodoxia, dar o pune in valoare exagerand un pic ipocrizia si cinismul societatii civile (spitalul si politia), aratand foarte clar latura mult mai umana si spirituala a credinciosilor din manastire.

In plus, imaginea vietii monahale prezentata in film este una ideatica, adica in realitate probabil ca acele calugarite nu ar fi avut atata rabdare si bunavointa cu personajul recalcitrant (Alina). Mie personal imi venea sa-i trag doua palme sa se calmeze, dar eu nu sunt calugar.

Nu stiu ce origine are Mungiu, dar stiu ca filmul Dupa dealuri nu ataca in nici un fel ortodoxia si este un film excelent care mie mi-a facut o parere buna despre ortodoxie.

Filmul nu e un S.F., viata in manastirile din Moldova exact asa se desfasoara, cu fantana din curte, cu dulapuri de vesela vechi si ingalbenite de vreme, cu sobe de teracota vechi, cu caini in curte, cu maicute care toata ziua trebaluiesc prin bucatarie si in curte, cu chiliile maicutelor, cu lipsa curentului in varf de deal, etc. O imagine identica cu realitatea, nimic SF.

Si apoi, toate dialogurile purtate intre preot si calugarite si intre calugarite au fost nu numai decente, dar in permanenta pomeneau de voia Domnului, de faptul ca degeaba ai tot alaiul de pe lume daca nu-l ai pe Dumnezeu cu tine, etc. Vi se par astea atacuri la adresa ortodoxiei ? Singurele cuvinte mai dure au fost pronuntate de trei ori in tot filmul, si numai de personajul principal recalcitrant (Alina).

Eu cred ca nu multi care au comentat filmul in acest topic l-au si vazut de fapt.

Last edited by nesperatu; 02.01.2013 at 12:13:59.
Reply With Quote