Despre regimul comunist in Romania
Bun- si ce era asa de rau ca elevii erau scosi si la muncile agricole ?! De-abia se invatau sa fie mai gospodari, capatau si cunostiinte practice, foarte utile in viata! Nu ca astia din ziua de azi, care stiu numai de "fite" iar daca le dai o sapa in mana nu stiu ce sa faca cu ea!
Oricum, calitatea invatamantului era mult mai ridicata atunci, ca drept dovada muncitorii calificati, maistri, inginerii, profesorii sau doctorii romani fiind renumiti pentru profesionalismul lor! De exemplul prin "Arcom" se realizau lucrari de constructii in strainatate cu muncitorii romani, inclusiv in tari precum RF Germana, Marea Britania sau Italia!
Insa, pentru cei care au facut o scoala profesionala, liceu industrial sau facultate pe vremea lui nea' Nicu: parintii vostri au platit vreun leu pentru cazare, masa, materiale didactice ?! Nu cred- invatamantul era absolut gratuit pentru toate nivelurile, astfel ca fiecare putea sa-si aleaga meseria care-i placea, si in plus prin sistemul "repartitiilor guvernamentale" primea imediat loc de munca, dupa 1-2 ani in intreprindere statul i dadea casa (chiria era infima in raport cu salariul), apoi si-o mobila prin rate la CEC!
Deci se poate spune ca atunci intradevar statul ocrotea familia, iar tinerii erau incurajati sa-si intemeieze o familie si sa aiba copii!
|