Subiect: Invidia
View Single Post
Vechi 02.01.2013, 19:24:10
maria-15
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de glykys Vezi mesajul

Am mai scris pe forum, dar repet un cuvant minunat pe care l-am auzit la o conferinta, dintr-o scrisoare a parintelui Teofil Paraian catre ucenicul proaspat venit de la Athos si entuziasmat nevoie-mare de ce vazuse pe acolo: parintele Teofil spunea ca el a avut tot ce a dorit in viata, dar ca secretul a fost ca nu si-a dorit lucruri imposibile - citez din memorie: Orb fiind, nu mi-am dorit sa vad, preot fiind, nu mi-am dorit sa ajung ca staretul nu stiu care, la Sambata slujind, nu mi-am dorit sa ajung sa slujesc la Athos, la Sihastria sau la Frasinei, ci acolo unde m-a pus Domnul am slujit.

.

cat de frumos!
nu stiu cum se face ca tot ceea ce citesc despre Parintele Teofil imi aduce bucurie in suflet!

in ceea ce priveste invidia,doar cu ajutorul lui Dumnezeu reusim sa ne debarasam de ea.totusi,putem incerca macar sa nu lasam sa se manifeste invidia pe care o simtim fata de o persoana,si spun asta gandindu-ma la un calugar care,suparat fiind ca nu poate sa iubeasca(cel putin asa considera el),a inceput sa se poarte de parca ar iubi pe toata lumea.dupa ani buni,iata ca a reusit sa iubeasca cu adevarat.aceasta vrea Dumnezeu de la noi:stradanie in indeplinirea poruncilor Lui.
Reply With Quote