View Single Post
Vechi 03.01.2013, 13:16:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Părinte ceresc!
Eu sunt fiul cel rătăcit din Sfânta Evanghelie, care am ieșit de sub ascultarea Ta și am plecat pe calea pierzării. Am risipit averea sufletească ce mi-ai dat-o, în desfătări și fărădelegi.
Multe chemări mi-ai trimis ca să mă oprești din calea pierzării, însă eu nu Te-am ascultat. Abia când ai deschis în fața mea pericolul pieirii mele trupești și sufletești m-am oprit în loc...m-am îngrozit și m-am întors înapoi.
Acum vin la Tine, Preabunule Părinte.Te rog primește-mă. Sunt bolnav și n-are cine mă vindeca. Sunt flămând și nimeni n-are hrană pentru sufletul meu. Sunt gol și nimeni n-are haine pentru trupul meu. Sunt istovit și chinuit și nimeni nu mă primește. Mi s-a schimbat și înfățișarea pentru că păcatul și suferința au săpat urme adânci pe fața mea și în sufletul meu. Din haina cea sfântă a botezului a rămas doar o zdreanță.
Preabunule Părinte Ceresc, ca fiul cel risipitor mă rog: "Greșit-am la cer și înaintea Ta și nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul Tău...". Sunt vrednic de pedeapsă. Te rog, însă, Milostive Doamne, iartă-mă și pe mine ca pe fiul cel pierdut din Sfânta Evanghelie. Fie-Ți milă de mine și de starea umilitoare în care am ajuns! Primește-mă iarăși în dragostea și întru odihna Ta. Îmbracă sufletul meu cu haină nouă și mă leagă iarăși de Tine cu inelul Duhului Sfânt, ca să pot începe o viață nouă.
Căci mort am fost și prin darul Tău am înviat. Pierdut am fost și mila Ta am aflat. Amin.

(din cartea de rugăciuni "Privegheați și vă rugați" a Părintelui Gheorghe Grindu de la Biserica Sfântul Gheorghe din Brașov, editura Transilvania Express, 2004)