Citat:
În prealabil postat de Annyta
...Am înțeles din mesajele voastre că pentru înțelegerea Scripturii trebuie credință, rugăciune, smerenie... Părintele ne zicea că adevărata cunoaștere este cea obținută nu doar cu mintea, ci atunci când mintea este unită cu Duhul.
Ați putea să-mi spuneți experiența voastră cu privire la citirea Bibliei? Ați avut dificultăți pe care le-ați depășit? Cum?
Bănuiesc că trebuie să mai cresc - dar asta presupune și un efort din partea mea. De aceea vă întreb...
|
Pe langa credinta, rugaciune, smerenie, mai trebuie, asa cum spui, si efort din partea ta la inceput, adica un studiu care se va intensifica de la sine apoi, fara sa simti pentru ca Duhul Sfant Se va multiplica in inima ta ca sa sporesti in intelepciune si sa te duca la intelegerea Scripturii asa cum vrea Duhul, nu vicleanul, insa un studiu totdeauna sub indrumarea unui duhovnic si cu rabdare, asa cum spune Mihailc, fiindca nerabdarea este un semn de la vicleanu' care te zoreste sa pretinzi de la Dumnezeu intelepciune dupa voia ta cea grabita ca fals sa "intervina" el, nu dupa Voia Lui Cea fara de "ceas".
Eu am avut in al 12-lea ceas(!) sansa, multumesc lui Dumnezeu(!), unui program de cateheza oferita de BRC prin 3 cateheti instruiti si binecuvantati de Sf. Scaun de la Roma sub ascultarea unui preot RC, prin care am avut timp de vreo 4 ani(si azi continua) cel putin patru intalniri saptamanale cam de 2-3 ore fiecare(din care 2 sub indrumarea preotului coordonator) plus studiu particular de pregatire. La acest program au fost primiti credinciosi de toate confesiunile, fara restrictie si fara a li se pretinde frecventarea Liturghiei RC.
Am avut si eu dificultati, dar am reusit sa invat sa ascult orice vorba si sa nu ma grabesc fiindca oricum Voia lui Dumnezeu se va face la momentul oportun, asa cum fb spune Mihailc.