Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
dacă îmi place capra vecinului si trag tare muncind, ca să imi cumpar o capra la fel de frumoasă, este invidie?!
|
Parerea mea este ca este invidie..daca nu doreai o capra la fel de frumoasa..si cumparai o capra dupa banii care ii aveai sau capra pe care o gaseai in targ sau care o luai pentru ca ii placea copilului/sotiei/ etc...atunci te lasai putin in voia soartei...nu cautai comparatii cu capra vecinului, sau chiar daca tineai la vecin il cereai o recomandare ce capra sa iei sau te gandeai chiar sa iei una nu chiar asa de frumoasa ca sa nu-i para rau vecinului in fiecare zi ca nu a gasit una mai de soi.
Eu personal luam alt animal...ca daca vecinul avea capra si eu gaini poate ne ajutam reciproc la nevoie. Pe principiul acesta merg cam in general. Daca colegii se duc in excursie intr-un loc in mod sigur nu ma duc acolo pentru ca am impartasi acelasi impresii si discutia ar fi monotona...daca vii cu un element de noutate e mai bine...odata imi merge mie mai prost, alta data la coleg, asta e viata...