View Single Post
Vechi 03.01.2013, 23:36:51
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

8. CELIBATUL PREOȚILOR

Eresul romano-catolic ce nu îngăduie "preoților" romano-catolici sub nici o formă căsătoria.
Își susțin eresul în baza cuvântului care zice: "Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi." (I Corinteni 7, 7) Dar uita de cuvântul de deasupra care zice: "Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă." (I Corinteni 7, 6) Deci fiecare își alege, dacă vrea sau nu să se căsătorească, ori de-ar fi preot sau mirean. Sfânta Scriptură nu dă o regulă strictă ca preoții să nu se căsătorească. Deci de ce susține cu așa mare nebunie episcopul apostat al Romei, învățătura asta greșită? Asta fără să amintim că Sinoadele Ecumenice au specificat clar despre dezlegarea preoților să se căsătorească, să aibe familie. Doar pentru monahi nu este îngăduit. Nu vede că secole de-a rândul, "preoții" eresului romano-catolic au avut soții în ascuns, s-au și căsătorit în ascuns, sau au avut concubine, asta în cel mai fericit caz, fără să amintim că au molestat copii, au devenit pedofili. Hristoase Iisuse! Cât mai îngădui erezia romano-catolică? ANATEMA ereziei acesteia.

9. INDULGENȚELE PAPALE (asta-i preferata mea)

Eresul romano-catolic ce iartă și absolvă de orice păcat pe orice om, cu bani. Dacă plătești, orice păcat se iartă. Dar cu cât un păcat e mai grav, cu atât plata e mai mare. Episcopul apostat al Romei este cel care hotărăște suma, după aflarea păcatului, apoi după plată, va da păcătosului o foaie, o hărtie, "indulgența", foarte frumos ornată și scrisă, prin care păcătosul, nu mai e păcătos. E sfânt probabil. Deci el face și sfinți! În fine, argumentul este că el spune că Sfinții din ceruri (nu ăia care-i face el) au prea multe fapte bune și nu au ce să facă cu ele și le dă Episcopului Romei. El le vinde acestea oamenilor, care nu au suficiente fapte bune, izbăvindu-i de păcat. Dar cum mai rămâne atunci cu purgatoriul? În fine, există și gradații speciale, catalog de păcate, cu sume exacte pentru fiecare păcat și păcățel. Exemplu, dacă ai ucis un episcop, plătești 36 tournois (anume livra tournois, monedă franceză, o livră tournois era 8 grame din cel mai fin aur, mai exact 8,271 grame adică socotim 36x8,271gr. egal 297,75 grame de aur, valora pentru episcopul Romei, viața unui alt episcop. Pentru anul 1262 când a apărut nebunia asta, era o avere colosală, imensă. Dacă nu plăteai te aștepta "sfânta" Inchiziție, adică moartea, să te elibereze de păcat în purgatoriu), daca-i ucis un stareț, 24 tournois, daca-i ucis un preot 18 tournois și daca-i ucis un laic, un om obișnuit, 2 tournois, scăpai ieftin. Dacă un soț și-a ucis soția pentru a se recăsători, 8 tournois. Daca-i ucis un infant (bebelaș) sau daca-i avortat, se rezolvă: 4 tournois. Pentru incest tot 4 tournois. Dacă te-ai împreunat cu cadavre, scapi ușor, tot 4 tournois. Sau dacă erai un criminal bătrân și vroiai să fi iertat de toate crimele ce le-ai săvârșit în toată viața ta, vorbeai cu papică și rezolva el treaba pentru 80 de tournois. Mi-e silă și greață, mi-e scârbă, îmi vine să vomit de fiecare dată când îmi amintesc. Indulgențele sunt valabile și în ziua de astăzi, doar că la un alt preț. Confidențial. Desigur. De ce să mai facă odată greșeala să spună? Orice alte cuvinte nu-și au rostul. ANATEMA ereziei acesteia.

10. FĂRĂ EUHARISTIE ȘI MIRUNGERE INFANȚILOR

Eresul romano-catolic care nu acceptă ca pentru copii mici proaspăt botezați, să aibe loc imediat "taina" mirungerii. Ci doar când aceștia au 7 ani. Și asta face doar episcopul. ANATEMA ereziei acesteia. Plus că infanții, bebelașii adică, nu au voie să primească Euharistia, Sfintele Trupul și Sângele Domnului, decât când au de la 3 ani în sus. Auziți motiv: dar dacă le scuipă jos? În loc să se întrebe: dar dacă copilul moare până la 3 ani? ANATEMA ereziei acesteia.

11. EUHARISTIA FĂRĂ SPOVEDANIE

Eresul romano-catolic care permite Taina Euharistiei, Sfintele Trup și Sânge al Domnului Iisus Hristos (care oricum nu sunt valide în erezie), a fi luate fără nici un fel de spovedanie, de mărturisire a păcatelor. Orice cuvinte sunt de prisos. ANATEMA ereziei acesteia.

12. LAICATUL NU PRIMEȘTE SÂNGELE, DOAR TRUPUL (!)

Eresul romano-catolic care nu permite, nu îngăduie laicatului să primească Sângele Domnului, atunci când se Împărtășesc, doar Trupul (azima în gură). Sângele e "un drept" rezervat doar clericilor. ÎNGROZITOR! Uite ce zice Domnul: " Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el." Aceste ființe... din erezia romano-catolică... duc oamenii la iad. Nici prin 300 de purgatorii dacă mai treci, dacă nu iei și Sfântul Sânge al Mântuitorului la Taina Euharistiei, nu mergi în Rai. Nu spun eu, ci Domnul Însuși a spus-o. Iisuse... Vino, Doamne Iisuse... ANATEMA ereziei acesteia.

13. BOTEZUL FĂRĂ CUFUNDARE

Erezia romano-catolică ce nu permite săvârșirea Tainei Botezului prin cufundare, (păi dar dacă se îneacă copilul? se întreabă ei -se îneacă doar dacă-l ții în apă sute de secunde, sau nu știi deloc cum să-l ții-) botezul... la ei... e doar prin stropire, sau turnare... Nu mai e nimic de adăugat. De aceea dragilor, dacă provin vreun om se trezește din înșelarea romano-catolică și vine acasă, în singurul creștinism autentic și Adevărat rămas pe pământ, numit ortodox, precum fiul risipitor va fi primit de Tatăl înapoi cu multă bucurie. Trebuie săvârșită nu din nou taina Sfântului Botez, ci trebuie săvârșită, căci ea nu a fost deloc săvârșită. Nu doar că nu trebuie să o recunoaștem, dar nu ai ce să recunoști, ea nu este validă în erezie. ANATEMA ereziei acesteia.

14. INOVAȚIA POSTULUI

Eresul romano-catolic care îngăduie postul să fie ținut cu brânză, ouă și lapte. Interzice doar carnea. Și în Postul Mare, și oricând se vrea, postul e ținut doar fără carne. Nu-i problemă. Și mai ales nu există post în zilele obișnuite de peste an, de miercuri și vineri. Doar cele 4 mari posturi de peste an. Și în primele zile din posul mare, dacă nu poți ține post, până te obișnuiești, poți să nu ții post, anume poți să mănânci carne. Pot exista și uniri trupești în timpul postului. Nu-i bai. Ca să nu se ajungă la desfrânare, se îngrijorează ei. Of... suflete dragi... Să mai amintim de Canoanele Sfinților Părinți și de învățătura precisă pentru cum să fie săvârșit postul? Oare va schimba cu asta ceva? Îi va îndrepta asta cu ceva? Cu siguranță că nu. Un articol pe-un forum ortodox, cine să-l bage-n seamă? Dumnezeu să-i ierte. ANATEMA ereziei acesteia.
Reply With Quote