Citat:
În prealabil postat de AlinB
Intr-adevar, este o eroare de calcul, 24% se aplica la restul de cca. 55% ramasi - care reprezinta cheltuieli intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu, cheltuieli care in general, fara exceptie, fac obiect al tva.
Deci practic tva este pe undeva pe la 10-11% din veniturile totale.
In ceea ce priveste partea semnalata de tine, acei 16% sunt doar impozitul pe venit, mai sunt alte contributii si taxe care fac ca dintr-un fond de salariu de 1000Euro, abia cca. 550 ajung in buzunarul angajatilor.
|
Eu am vorbit numai de impozitul pe venit. Cota de 75 ù reprezinta numai pe impozitul pe venit, iar alte taxe si contributii sunt alti bani.
Oricum ar fi, e neesential daca fiscul romanesc sau fiscul francez ia mai multi bani. Esential e ca s-a ajuns la absurd cu fiscalitatea, care e MULT mai mare decat in Evul Mediu. Astfel, in Evul Mediu cel mai mare impozit (si singurul, in principiu, platibil in bani) a fost zeciuiala (zakkat-ul) platita Bisericii, bani din care Biserica intretinea multe alte lucruri decat cultul divin (intretinea scolile, de exemplu). Pe vremea fumaritului si vacaritului (apropo, aceste taxe exista si azi bine mersi) o impunere care sa depaseasca 50 la suta era de neconceput.
Citat:
Iar daca e sa vorbim de Depardieu, cred ca e o diferenta intre a lua 50% dintr-un venit anual sa zicem de 20.000Euro si altceva sa iei 75% din sa zicem 2 milioane de Euro.
Diferenta este aceea ca, in primul caz, omul ramane cu 10.000Euro si in al doilea caz, cu 500.000Euro.
Acelasi om in definitiv, cel cu 500.000 nu are mai mult de un stomac sau de 50 ori mai multi copii de intretinut.
|
Gandirea asta de tip comunist e ultimul lucru la care ma asteptam de la tine. Ce e cu haiduceala asta, in care statul e menit sa ia de la bogati si uita sa dea saracilor ? Calculam "de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa necesitati", sau ce ?
.
Citat:
1. De unde stii? Ai facut tu un sondaj?
2. De ce te raportezi la ei si nu la Romania?
|
Omule, in ce tara traiesti ? Colegi de-ai tai de liceu, de facultate, vechi colegi de serviciu nu au plecat ? In satul soacrei mele (jud Brasov), pentru prima data in istoria cunoscuta nu s-a putut forma ceata colidatorilor de Craciun. Motivul: flacaii sunt plecati, care in Italia, care in Spania, care pe unde au putut (e drept, mai putin in Rusia).