Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Eu am vorbit numai de impozitul pe venit. Cota de 75 ù reprezinta numai pe impozitul pe venit, iar alte taxe si contributii sunt alti bani.
Oricum ar fi, e neesential daca fiscul romanesc sau fiscul francez ia mai multi bani.
|
Ceea ce am vrut sa sublinez si se pare ca se incaptaneaza sa-ti scape, este ca
mult mai multi oameni o duc mult mai greu decat Depardieu-cel-impozitat-cu-75% si nu dau nici bir cu fugitii nici nu se grabesc sa linga talpi pentru bani care sunt mult peste un necesar decent.
Citat:
Esential e ca s-a ajuns la absurd cu fiscalitatea, care e MULT mai mare decat in Evul Mediu. Astfel, in Evul Mediu cel mai mare impozit (si singurul, in principiu, platibil in bani) a fost zeciuiala (zakkat-ul) platita Bisericii, bani din care Biserica intretinea multe alte lucruri decat cultul divin (intretinea scolile, de exemplu). Pe vremea fumaritului si vacaritului (apropo, aceste taxe exista si azi bine mersi) o impunere care sa depaseasca 50 la suta era de neconceput.
|
Asta pe unde era asa "democratic"?
Pai mosierul (majoritatea fiind iobagi) nu-i plateau nimic?
Catre Stat nu plateau nimic?
Sigur erau scoli pe atunci?
Citat:
Gandirea asta de tip comunist e ultimul lucru la care ma asteptam de la tine. Ce e cu haiduceala asta, in care statul e menit sa ia de la bogati si uita sa dea saracilor ? Calculam "de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa necesitati", sau ce ?
|
In schimb, gandirea asta de capitalist hraparet care se crede indreptatit sa stea pe o gramada de bani in timp ce altii mor de foame in jurul lui, ca si cand ar avea un drept divin in acest sens, nu ma mira la tine.
Apropo, iti aduci aminte de o vorba despre bogati si imparatia Cerului, aia cu camila si urechea acului?
Dar stii ce e mai trist?
Ca poti fi si sarac efectiv dar si cu mentalitate pierzatoare de suflet, a bogatului de care se vorbeste in Evanghelie.
Caz in care, s-ar putea sa asisti la urmatorul fenomen: oricat ai sa incerci sa lasi saracia in urma, se va tine scai de tine pe oriunde ai merge.
Iar daca intr-un fel sau altul vei face niste bani, nu vor fi neaparat insotit de binecuvantari ci poate dimpotriva.
Pana la urma, mataluta in ce categorie ai prefera sa dea Doamne Doamne sa te incadrezi?
1. a celor care castiga 10.000euro/an si sunt impozitati doar cu 5%
SAU
2. a celor care castiga 1.000.000 euro/an si sunt impozitati cu 75%?
Vezi si chestiunea cascavalului din postarea de mai sus.
Citat:
Omule, in ce tara traiesti ? Colegi de-ai tai de liceu, de facultate, vechi colegi de serviciu nu au plecat ? In satul soacrei mele (jud Brasov), pentru prima data in istoria cunoscuta nu s-a putut forma ceata colidatorilor de Craciun. Motivul: flacaii sunt plecati, care in Italia, care in Spania, care pe unde au putut (e drept, mai putin in Rusia).
|
Si tot nu ajungem la treimea extrapolata de tine de la statistica alcatuita adhoc si arbitrar pe spatele forumistilor de aici.