Asta cu lumanarile e cam trasa de par, majoritatea lumanarilor care se vand la biserica NU sunt exclusiv din ceara - iti poti da seama dupa miros (daca ai tinut vreodata in mana o lumanare de ceara autentica).
In unele locuri se folosesc cvasi-exclusiv lumanari tip pastila (din parafina) pentru ca se pare ca fumul lor afecteaza mai putin peretii bisericii (pictura).
Nu stiu daca e singura solutie sau alternativa - lumanarile din ceara curata ar fi mai bune (dar mult mai scumpe).
Sunt oameni credinciosi care fac lumanari din ceara 100%, dar nu cred ca vreo biserica ar putea comercializa de capul ei aceste lumanari, trecand peste anumite decizii luate de sus in jos.
Ca e o sursa de venit pentru Biserica, asta asa e si intr-adevar nu e recomandat ca acesti bani sa ajunga in alte buzunare.
Personal, cred ca se acorda prea multa importanta lumanarilor, sunt destui pe care ii vezi cu cate un somoiog de lumanari in mana si cred ca nu e greu sa-ti dai seama cam pe unde e amplasat centrul vietii crestine la ei.
Last edited by AlinB; 05.01.2013 at 16:21:53.
|