View Single Post
Vechi 05.01.2013, 21:06:44
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Eu nu stiu parinti cu iz sectar, stiu parinti care au ridicat anumite probleme (unii intr-un mod vulcanic, altii mai cumpatat) si ortodocsi care le-au preluat fara discernamant duhovnicesc, ajungand la tendinte sectare, inchizandu-se intr-un grup incremenit in idei fixe, respingand critica colectiva, idolatrizarea acelor idei fiind singura optiune corecta.

Daca asta e impresia pe care o lasi, ca manifesti tendinte spre sectarism, asta a spus. Parca spuneai ca nu-ti doresti laude, deci omul ti-a spus adevarul, cum te percepe el. Poate ar trebui totusi sa te autoevaluezi, sa vezi de ce lasi impresia asta sau poti sa-l consideri in continuare "prost si mandru", asa cum ne consideri pe toti care nu suntem in asentimentul tau.
mi se pare ca etichetele astea cu tendinte sectare sunt o perdea dupa care ar trebui sa ne ascundem cand nu suntem convinsi de "problemele" ridicate mai vulcanic sau mai cumpatat de catre preoti? si chiar nu-mi doresc aprecieri seci :) nu resping deloc critica colectiva, sunt aici si as sta in fata voastra si personal in carne si oase, dar critica asta ar trebui sa aiba o baza solida! singurul care a ridicat putin perdeaua a fost Alin cand a scris in favoarea identitatii electronice. daca tot faci alegeri sa fii si in cunostinta de cauza nu te duci legat la ochi speriat sa nu fii catalogat "incremenit in idei fixe, sectar sau lipsit de discernamant duhovhnicesc". Ioana, oare imaginea publica ne ajuta sa avem acea... "optiune corecta"??
mai sus afirmai ca esti in asentimentul parintelui Bartolomeu!! daca e asa afla ca deja esti si-n asentimentul meu :)

http://www.youtube.com/watch?v=_s4SU...e=results_main

asa ca noua nu ne trebuie nimic in afara credintei Ortodoxe! suntem conservatori si fundamentalisti :) beneficiile lumii moderne cu tehnicile ei ispititoare nu trebuie sa ne cucereasca sufletele. Noi suntem ai lui Hristos si trebuie sa aducem roada buna, pentru ca nu cumva pomul care nu da roada sa fie taiat!