Citat:
Pe urma, pe ce va bazati in a crede ca a fi pilot de linie este planul lui Dumnezeu ? Noi sa avem grija sa identificam nu ce vrem noi, ci ce vrea Dumnezeu sa facem in viata noastra.
|
Pe planeta asta suntem cateva miliarde de suflete si cred ca fiecare suflet are cel putin o dorinta, mai mult sau mai putin legata de Dumnezeu. Ne nastem, ne inmultim si apoi murim doar cu scopul de a identifica ce vrea Dumnezeu sa facem fiecare in viata? Ce-si doreste in plus fiecare om in parte trebuie sa dispara? Ce patesc cei care simt ca nu pot sa faca toata viata asta? Ce patesc cei care nu reusesc sa identifice ceea ce vrea Dumnezeu? De unde putem sti ca ceea ce facem este vointa lui Dumnezeu? Ce s-a intamplat cu sufletele oamenilor care au trait inainte de a veni Hristos pe pamant si care nu au cunoscut Biblia?
Citat:
In sfarsit, nu inteleg conceptul de "pilot de linie de elicopter". Exista zboruri regulate cu elicopterul ?
|
Da, din cate am inteles de la altii, pe platforme petroliere. Ar mai fi si mici aeroporturi private in tari precum Norvegia.
Citat:
Mai exact, este pacat sa furi, nu sa joci cu banii furati.
|
Aici am fost cam "spartan" la exprimare. Consider ca este pacat sa furi, este pacat sa joci la jocuri de noroc cu banii furati si apoi sa te rogi sa castigi, eventual cu pretextul ca o sa inapoiezi banii inzecit daca castigi. In plus, in ziua de azi exista tineri care iau bani din portofelul parintilor fara sa spuna, ii folosesc la jocuri de noroc si in cazul in care parintii observa, ei se scuza ca le-au trebuit banii sa-si cumpere nu stiu ce la scoala si ca au uitat sa spuna ca au umblat in portofel pentru asta. In schimb, daca un pusti primeste 10 lei pentru ca a curatat zapada din fata unei case si ii joaca la loto, nu consider ca a pacatuit, e munca lui si are dreptul sa faca ce vrea, respectand cele 10 porunci.
Citat:
Daca realismul dv se bazeaza pe probabilitatea unui mare castig la loto, permiteti-mi sa am rezerve fata de un asemenea realism.
|
Aici nu am fost bine inteles. Eu prefer sa fiu realist si sa consider ca nu este un pacat sau o rusine sa-i ceri Domnului ajutor la loto atunci cand nu ai alta solutie pentru nevoile tale. Ca Dumnezeu ignora multe din rugaminti, ca de multe ori "cerem si nu ni se da", ca de multe ori "vedem" cum rugamintile noastre nu trec de tavan...sunt alte "povesti".