Frumoasă sursă ai dat Maria-Elena, dar ceea ce s-a scris acolo e doar o teleogumenă, nu e o dogmă.
Dar sursa tuturor surselor și dogma tuturor dogmelor e Hristos Iisus. Și El a zis minunat:
"În aceste două porunci se cuprind toată Legea și proorocii." (Matei 22, 40) Dumnezeu va judeca lumea după o singură lege, spune Sfântul Ioan Gură de Aur: IUBIREA. El este Iubire. Te va judeca după cât de mult ai iubit. Și-atât. Ți-a pus în mădulare, în ființa ta întreagă putința de-a iubi. De-a iubi mult. Foarte mult. Și în asta te va judeca.
Nu după 4 legi. Ci după doar una. Dacă vrei să despici firul în patru, și să dezvolți idea, dai de acele 4 idei, legi.
Datorită Ortodoxiei mai ține Dumnezeu lumea. Ea e singura Biserică Creștină rămasă pe pământ. Datorită Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii. ATÂT. E durere în sufletu-mi când spun asta...
Ai văzut ce frumos spune la Luca 12, 32: nu te teme, turmă mică. Nu mă tem cu adevărat. Știu cu adevărat că Ortodoxia e singurul creștinism rămas. Iar în rest erezie și pucioasă. Fum și puroi viu. Să nu fie.
Să vor mântui și aceia de prin africa, ca păgânii, căci nu au cunoscut creștinismul, doar o erezie din multele erezii creștine. Se vor mântui prin nevinovăție și inocență și sânge și suferință, de vor rămâne din fire făcând ale legii, cum spune la Romani, cap. 8 parcă.
Dar ereziile creștine care sunt printre creștinii adevărați, scripturistici, autentici, originali și neschimbați, ca și în primele veacuri creștine, nu vor avea cuvânt de îndreptățire la Judecată. Ereziile care stau pe lângă Adevăr, adevăratul creștinism (ortodox) și îl refuză, e vai și-amar. Știu cu adevărat că în Cine credem noi, ortodocșii, este Unicul Adevăr, singurul Hristos Iisus, iar ceilalți sunt hristoși mincinoși. Așa să-ți ajute Dumnezeu și ție să crezi, surioară dragă Maria. În Unicul Hristos Iisus din Ortodoxie. Căci altul nu mai este, doar diavoli ce imită pe Hristos, dar iau mințile oamenilor.
Să ne fie spre învățătură și să ne ferim de toată erezia pământului. Ca să putem iubi curat, în singura curăție creștinească care mai există pe pământ Ortodoxia. Căci precum viermii mănâncă cadavrul, așa va mânca iadul ereziile, la nesfârșit. O spun cu durere în suflet.
Bucurii !
Last edited by Daniel_Ortodox; 06.01.2013 at 02:32:56.
|