View Single Post
Vechi 06.01.2013, 18:21:57
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Cu placere!

Din experienta mea este de obicei cam o data sau doua ori pe luna timp de o zi. "Standard" nu se bea apa. Rar am azut unii sa tina 2 zile (ma refer la nivel laic)
Și eu care credeam că voi citi cam așa ceva, mă refer la perioada postului:

http://romaniaraw.freeforums.org/post3663.html#p3663

Ortodocșii au pierdut noțiunea postului original, deși avem și noi vreo două zile pe an de nemîncare, iar de catolici nu mai are sens să vorbim. Mă voi interesa să aflu cînd s-a produs schimbarea.

Chiar aveam o umbră de speranță să aud măcar pe unul dintre cei mai activi neopretestanți de pe aici că a ținut post îndelungat, dar se pare că nu prea sînt șanse. Dar, poate totuși va veni altcineva în viitor cu mesajul pe care-l aștept.

Aveți idee, ce fel de post țineau sfinții apostoli?

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Sunt crestin baptist, dar in majoritatea evanghelica si in adventisiti este de obicei o forma similara la ceea ce am zis.

Pozitia cu "postul de televizor" si de genul e in "minoritatea liberala", si acest post tine mai mult (normal). Fara a fi folosit peiorativ, "postul de verdeturi" a fi postul standard ortodox, este practicat de unii (relativ putini) pe termen lung dar de obicei e practicat din motive de sanatate, dar nu stiu sa aiba o insemnatate religioasa
Eu de la 1 ianuarie 2013 m-am deconectat de la cablu și am vîndut televizorul. Nu există cale de mijloc, mai ales cu copii în casă.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote