View Single Post
Vechi 10.11.2007, 00:18:50
jenica
Guest

Implicit

Adevarata iubire

49. Īn Saptamāna Patimilor, doi soti si-au īmpartit treburile casnice, altfel īncāt sa termine cāt mai repede curatenia. Stabilisera ca trebuiau sa termine īnainte de Miercurea Mare, ca sa aiba cāt mai mult timp pentru cele duhovnicesti. Daca terminau, pāna la Pasti mai aveau de facut numai māncare. Le ramānea destul timp sa se ocupe de cele duhovnicesti.
Sotia si-a terminat partea ei de treaba. Pāna sa plece la denie, s-a gāndit sa bata covoarele. Sotul īntārziase acasa, fiind retinut la serviciu. Cānd a venit, a vazut-o pe sotie īn fata blocului batānd covoarele.
- Ce faci aici, de ce faci tu treaba mea? Ma schimb si vin eu sa le bat. Nu trebuia sa faci si treaba asta.
- Nu, du-te sus si manānca, ma descurc si singura. Ce, pāna sa ma marit nu tot eu le bateam? Ca tata nu mai avea putere.
- Opreste-te, ca ma superi, asta e treaba mea. Tu ai muncit destul.
Īnainte de a pleca la biserica, parintele lor duhovnic, care le era vecin, a vazut scena de pe balcon. Le-a spus:
- Asa sa va certati, fratilor, si nu altfel. Fiecare sa vrea sa īl ajute pe celalalt cāt mai mult. Si certurile astea vor avea plata de la Dumnezeu.
Reply With Quote