Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Tu, iubita Domnului, nu ai cerut sursa pentru ce te frământă să știi, iar eu am pus doar sursa din care am citit. Mai mult de jumate din ce am scris în primul post, sunt mărturiile lui Abdi (prescurtare de la Abdullah) și a lui Omar, doi foști musulmani unul somalez și unul afgan, care au devenit ortodocși și sunt prieteni și care au primit amenințări cu moartea de la imam, chiar în anglia fiind, și care a fost arestat și amendat și eliberat și pus sub urmărire. Adulterul este pedepsit cu moartea doar dacă ea înșeală, fără voia soțului. Dar cum ea este proprietate, el o poate dărui unui foarte apropiat prieten care i-a salvat viața de exemplu, în semn de respect față de el. Sau îi poate oferi bani. Sau nu îi oferă nimic, dar dacă află ceilalți că i-a fost viața salvată și el nu a făcut nimic, nu-i de bine cu el. Înțelegi acum? Nădăjduiesc. Ce am citit eu din coran, mi-a fost greață să rețin și am scris doar din ce îmi amintesc. Dacă vrei să faci studii mai amănunțite, ia coranul, citește și Dumnezeu să te ierte pe tine că vei citi și pe mine că îți spun să citești de acolo, dar obrăznicia ta dacă cere raționament material palpabil, fie ție după credința ta atunci.
|
D-voastra parinte cred ca confundati teoria cu practica. E adevarat ca conform celor 4 scoli de gandire islamica apostazia se pedepseste cu moartea, dar asta nu inseamna ca oricine poate in ziua de azi sa "pedepseasca" pe cel care a trecut la alta credinta. Conform legii islamice omul acela trebuie judecat de un tribunal religios, apoi obligatoriu i se da un timp de gandire, in care se spera ca va reveni la Islam, nu este executat pe loc. Perioada aceea poate dura ani de zile. (vedeti cazul mediatizat al pastoruluiYoucef Nadarkhani incarcerat in Iran). In cazul femeilor apostazia nu se pedepseste cu moartea, ci vor fi incarcerate (sau tinute in casa) pana se razgandesc, poti fi incarcerate pe viata. Legea islamica (Sharia) 100% nu se aplica in nicio tara musulmana, ci legea statului este inspirata din sharia intr-o proportie mai mare sau mai mica. Pakistan, Iran si Arabia Saudita, sunt singurele tari in care se aplica sharia, in alte state musulmane legea e seculara, chiar daca poate avea unele percepte inspirate din cea musulmana (Egipt, Iordania etc) sau nu (Turcia). E insa adevarat ca se comit numeroase abuzuri, iar unele familii ultra-conservatoare ajung chiar la crima daca afla ca un membru al ei a parasit Islamul, nu atat pentru ca a apostaziat, cat pentru rusinea ce o aduce familiei ce va fi stigmatizata intr-o societatea cum e cea pakistaneza. (asa le e mentalitatea). Daca se afla ca un membru al familiei s-a crestinat sau a trecut la alta religie decat cea musulmana, surorile acelui om au mici sanse sa se mai marite, familia e privita ca o "paria", de aceea crima e un fel de recuperare a onoarei in fata comunitatii (oricat de absurd si barbar suna pentru noi, dar asa gandesc). Aceste crime, fie pentru apostazie,fie pentru culpe minore (cum ar fi o fata vazuta ca vorbeste cu un baiat ce nu ii este ruda) pe care unii le numesc "de onoare", nu sunt permise de legea islamica, insa sunt practici impamantenite in unele culturi, mai ales in mediile rurale nedezvolate din pakistan, afghanistan, in medii needucate. Din pacate, in unele tari musulmane (inclusiv Pakistan), sunt trecute cu vederea de catre stat, care in mod normal ar trebui sa-i condamne la inchisoare pentru omor, insa membrii familiei care ucid scapa cu inchisoare fara executare. Se considera crima, dar pedeapsa e mai mica daca se invoca "onoarea".
Ati mai spus apoi ca sotia este proprietatea sotului ce poate sa o ofere la un prieten pentru o noapte. Asta iarasi nu tine de invatatura islamica, practica aceasta contravine clar religiei lor, e un pacat. Desigur ca in Afganistan, chiar si in nordul Pakistanului, femeia are un statut asemanator unei roabe si poate ca unii o trateaza ca o sclava sexuala, imprumutand-o la altii, dar repet, practica nu e una musulmana, nu se poate afirma ca Islamul le permite lor un asemenea comportament imoral. Asa sunt ei, imorali, lipsiti de valori.
Citat:
Și nu mai fi obraznică, dacă ești creștină (ortodoxă). Și-atât.
|
Ar fi fost bine sa va abtineti si d-voastra parinte de la insulte, ca acestea doar va decad din demnitatea functiei si nasc obraznicie din partea celor insultati gratuit. Ma scuzati ca v-am raspuns obraznic.