View Single Post
Vechi 13.09.2006, 21:14:51
Alexandr_Bazil Alexandr_Bazil is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vali
Nu cred ca ecumenismul este bun la ceva. Probabil ca unii oameni, care se considera iluminati fara sa fie au considerat ca este mai bine sa uneasca toate religiile si sa ia doar o frantura din fiecare. Este o greseala grosolana: daca am fi ortodocsi sa zicem 90% din populatia planetei si sa zicem ca am fi din cei autentici, Pamantul ar fi rai si iadul ar fi gol. Nici macar nu se poate compara viziunea masonica, ecumenica cu ceea ce vrea sa realizeze crestinismul ortodox. Daca respectam porunca "iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti" nu am avea nevoie de directive UE si de ingradiri. Tocmai ca nu se cunoaste ortodoxia, de aceea au nevoie occidentali de fel si fel retete de religii.
Aceeasi regula importanta o au toate celelalte confesiuni crestine. Si budismul spune asta. Si in cartile sfinte hinduse apare principiul iubirii. Daca nu ma insel si pe undeva in Coran avem aceasta idee. Trateaza-i pe ceilalti cum ai vrea sa te trateze pe tine, iubeste-i cum ai vrea sa te iubeasca(cu notele speciale de riguare pentru masochisti) nu fa ceva ce stii ca ii va deranja pe ceilalti. Cam toate marile religii spun asta...deci de ce ar fi lumea un rai daca ar fi majoriatea ortodocsi?? Majoritatea sunt crestini,musulmani si hindusi(primele 3 religii din lume in ordinea respectiva-in total aprox 68% din populatia lumii),toate au in invataturi acea regula de aur, si lumea e departe de rai.
Reply With Quote